Algemeen

Eerste recensies 'Transformers: The Last Knight' - top of flop?

Precies zoals de vorige delen?

door Jim Pedd om 11:28 in Algemeen
Later vandaag hebben we natuurlijk onze eigen recensie, maar we wilden jullie de eerste reacties van Michael Bays vijfde (en laatste) Transformers-film niet onthouden. Wat blijkt? De film is wellicht niet zo goed, maar wel beter dan de andere delen.

Variety

"Transformers: The Last Knight, de vijfde film in de gigantisch populaire en kritisch slecht ontvangen franchise (is er ooit een filmreeks geweest die zo de verdeling tussen critici en publiek toonde als deze?) is ook de meest extravagante. Er hangt nog steeds een PG-13 laagje over de film, maar de machinemensen komen nu over alsof echt weten wat ze doen."

Polygon

"Transformers: The Last Knight is voor twee derde een prima zomerblockbuster, maar de laatste akte is complete rommel. De laatste akte voelt bijna alsof die bij een andere film hoort, is niet gewoon saai, maar overbodig gezien de voorgaande Transformers-films. Als je een van de films in de franchise gezien hebt uit het afgelopen decennium, heb je wel een idee van hoe Transformers: The Last Knight eindigt. Regisseur Michael Bay vertrouwt o erg op hetzelfde ding doen - met hetzelfde plot dat we in andere Transformers-films zagen, met dezelfde frustrerende en vervelende slowmotion cinematografie - dat het makkelijk is om te vergeten hoe amusant het eerste twee derde van de film is."

The Wrap

"Er zijn een paar actiescènes van verrassende coherentie in Transformers: The Last Knight, de vijfde van Michael Bays boem-boem-deed-de-robot avonturen, maar vrees niet, fans van de franchise: als je komt voor de voor Bay zo kenmerkende chaotische editing (waarin gevechten van A naar D naar Q vliegen), giftige masculiniteit (en objectivering van vrouwen), en algemene verwarring, je krijgt al die dingen in overdaad."

The Hollywood Reporter

"De actie bevat onder meer een flashback waarin de Transformers het tegen Nazi's opnemen en een explosieve strijd rond de Stonehenge, die je op het randje van je stoel houdt met zorg voor de oude stenen. En terwijl er geen tekort aan grote setstukken is, biedt de verhaallijn veel kansen voor droge humor, veel rond Hopkins personage, dat de boel begint te lijken op standaardkomedie. Het is een overvolle rommel, maar dat was ook zo bij de vorige delen en dat lijkt het publiek niet erg te vinden."

Deadline

"Uiteindelijk draait dit, zoals altijd, allemaal om de Transformers en fans zullen niet teleurgesteld zijn. Een ding dat je kan zeggen over Bay, is dat hij het publiek geeft wat het wil."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Het is een Bay movie, dus zal wel weer hetzelfde zijn :D.

Darthmar

Avatar

Deze vallen mee ik zag er ook al een paar langs komen waarin deze de slechtste film van het jaar word genoemd.

Banned

Avatar

Je weet wat je krijgt als je deze gaat kijken, Recensies voor een fill als deze zijn niet relevant. Je weet dat het slecht is tegelijk enorm entertainent.

Master Of Films

Avatar

Persoonlijk vind ik The Mummy nu al het slechtste film van het jaar. TF5 moet enorm zijn best doen, wil het voor mij gaan overtreffen. ;)

horizon

Avatar

Als ik dit lees van The Verge:

Even at its best, The Last Knight feels like a series of action scenes wrapped up together in a thinly stretched narrative.

Dan is dat precies waar ik naar op zoek ben. Smiley face

KevinGrin

Avatar

Tjah, je weet precies waar je voor komt. Persoonlijk kijk ik ze allemaal een keertje in de bios waar ze nog wel tof zijn en daarna nooit meer. Gewoon goed vermaak!

Bilbo

Avatar

Dit is de beste review.

chefry1983

Avatar

Ik hou van de transformers films. Gewoon hersenloos vermaak voor jongens en mannen. Zeker geen oscar waardige films maar boeiend. Gewoon lekker vermaak voor 2,5 uur

Goku32

Avatar

De film is nog zo slecht natuurlijk word dit geen flop. Maar de trailer was zo slecht met die kinderen en zo. Dus hopelijk is het een flop. Zodat ze eerst goed gaan zitten voor een top film. Inplaats van de crapzooi

benjamin

Avatar

Misschien even terzijde, maar waarom wordt door mensen die dit soort films verdedigen altijd beklemtoond dat het geen Oscarwaardige film is alsof iemand dat zou beweerd of verwacht hebben.

benjamin

Avatar

Verder uiteraard niet echt gek verrassend nieuws wat betreft de ontvangst.

horizon

Avatar

@ Benjamin, geen idee wie dat nu schrijft hier maar Transformers The Last Knight is terdege een Oscar-waardige film.
Nominaties voor visual effects, sound mixing, sound editing, production design en cinematography zouden mijn inziens gegeven moeten worden.

NieuwsFilm

meest populair