Blu-ray

Blu-Ray Review: Guardians

De Russische superheldenfilm.

door Bram de Groot om 16:51 in Blu-ray
Regie: Sarik Andreasyan | Cast: Sebastien Sisak (Ler), Anton Pampushnyy (Ursus), Sanzhar Madiyev (Khan), Alina Lanina (Xenia), Valeriya Shkirando (Major Elena Larina), Stanislav Shirin (August Kuratov), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: geen

Originele superheldenfilms komen regelmatig voorbij, vooral buiten de States. Een van de opvallendste van afgelopen jaar is het Russische Zashchitniki, beter bekend onder de titel Guardians. De sci-fi superheldenfilm vol visuele effecten wist echter geen vuist te maken, mede omdat deze al in het thuisland fors kritiek kreeg van de filmcritici. Daarbij blijkt de film bomvol CGI slechts $5 miljoen te hebben gekost en dat geeft ook aan wat het niveau zo ongeveer is. De trailers blijven desondanks vermakelijk.

In Guardians (FT Stercijfer = 4,1) wordt tijdens de Koude Oorlog het team Patriot gevormd, een geheim team van superhelden waarvan het DNA werd gemanipuleerd en verbeterd. De leden kwamen uit verschillende delen van de Sovjet-Unie. Nadat die uiteenviel, keerden ze terug naar hun eigen land. Nu er een nieuwe dreiging is, komen ze weer bij elkaar om het op te nemen tegen de wraakzuchtige August Kuratov die op het punt staat om een nucleaire ramp te ontketenen.

Onlangs verscheen Guardians, goed voor een oprbengst van ongeveer $5 miljoen, via Source 1 Media op Blu-ray. Hieronder een blik op wat je krijgt.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Russisch DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Duits | EAN: 8713045248666 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Source 1 Media

De Blu-ray schijf van Guardians zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnen waarschuwingen, de kijkwijzer (12 jaar) en het logo van Source 1 Media, met aansluitend gelijk het basic hoofdmenu.

Beeld

Het beeld van deze HD-uitgave is zeker niet onaardig te noemen. De scherpte is volop aanwezig en de kleur houdt prima stand. Soms lijkt er onder meer wat ghosting op te treden. Desondanks ziet het er prima uit. De visuele effecten hebben niet het Hollywood-niveau, maar op momenten wordt duidelijk dat deze niet altijd even overdreven worden ingezet. Al met al een redelijke schijf.

Geluid

Het geluid wordt aangedreven door een standaard DTS-HD geluidstrack en het zal je niet verbazen dat er een track met Nederlandse ondertiteling aanwezig is. Het geluid klinkt verder prima en er zijn flink wat geluidseffecten, al worden deze vaak gehindend door de forse muzikale ondersteuning.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal bestaat uit drie korte featurettes met de titels Behind the Scenes 1, Behind the Scenes 2 en Behind the Scenes 3. Deze duren ieder slechts enkele minuten en zijn Engels ondertiteld. Ondanks dat het allemaal erg kort is, is het wel gaaf om te zien. De beelden bewijzen dat je met $5 miljoen nog best veel kunt wat betreft de praktische en visuele effecten. Zeker aardig om even te kijken!

Opmerkelijk superheldenfilm; redelijke schijf

Guardians is in zijn geheel geen topper, zeker niet. Maar de film biedt wel enkele fraaie actiescènes met op momenten nog best redelijke visuele effecten. Het doet ook afvragen wat de regisseur had kunnen doen met beter acteertalent en meer budget. De Blu-ray uitgave heeft redelijk beeld en geluid, de extra's zijn kort maar aardig om even te bekijken.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Dit is niet eens zo een slechte film. Heb me best vermaakt met de actie

Master Of Films

Avatar

Ondanks de lagere cijfers wil ik het toch zien. Simpelweg, omdat het uit Rusland komt.

ridjieddo

Avatar

+1 MoF, vind trouwens dat het budget niet per se de kwaliteit en niveau van een film (met of zonder CGI) bepaalt. Zelfs een van de duurste films in Rusland was een regelrechte flop (Burnt by the Sun 2, $55 miljoen). Beetje kort door de bocht hier, Filmtotaal.

NieuwsFilm

meest populair