Bekijk het zeer indrukwekkende Nederlandse 'Phoenix 38'

Bekijk het zeer indrukwekkende Nederlandse 'Phoenix 38'

Blockbustertrailer van Filmacademie studenten.

De Nederlandse Filmacademie zorgt elk jaar weer voor behoorlijk indrukwekkende en vooral ook ambitieuze afstudeerprojecten. Ook dit jaar zijn tijdens het Keep an Eye Filmacademie Festival in het Eye Filmmuseum de afstudeerfilms te bekijken. Vooral mooi is weer de jaarlijkse showcase die laat zien wat de studenten kunnen met visuele effecten.

Vincent Boudewijn en zijn collega-studenten maakten de trailer voor een film met de titel Phoenix 38. Het geheel is - en dat maakt het zo indrukwekkend - geheel tegen een blauw scherm opgenomen. Alles wat je ziet is dus met de computer gemaakt. Geen wonder dus dat Vincent en zijn medestudenten gevraagd zijn om voor VFX-bedrijven als Double Negative, Framestore en MPC te komen werken.

Hieronder kan je de indrukwekkende video bekijken waar het om gaat. Een verhaal heeft de trailer natuurlijk ook trouwens: de setting is een dystopische planeet Aarde die nu bedekt is met ijs. Eén man, een van de proefpersonen in het mysterieuze Phoenix Project, nummer 38, kan daar verandering in brengen.


Mocht je je afvragen hoe dat er in de studio uit heeft gezien, dan moet je vooral even onderstaande B-roll video kijken.


Ook is er een video die de studenten maakten in IJsland om te kijken naar het ijs en de sneeuw en hoe je zo'n wereld eruit moet laten zien.


En tot slot is er nog een VFX-breakdown.


Mocht je meer willen weten, surf dan naar de website van Phoenix 38.

NieuwsFilm

meest populair