Poll

POLL: Grootste SPOILERS voor films met plotwendingen

Welke vind jij de grootste spoiler.

door Bram de Groot om 00:31 in Poll
Als bezoeker van een filmwebsite loop je nog wel eens tegen een spoiler aan. Niet per se bij films die nog in de bioscoop moeten verschijnen, maar ook over films die hun sporen al hebben verdiend. In deze POLL kijken we naar een aantal plotwendingen, met de vraag: welke twist is de grootste SPOILER?

Er zijn heel wat bekende plotwendingen. Denk alleen al aan het moment dat duidelijk wordt wie Darth Vader via zijn historische, overigens vaak verkeerd gebruikte uitspraak: "No, I am your father" , uiteindelijk gebruikt als "Luke, I am your father." Maar zo zijn er meer, bekend en minder bekend. Hieronder twintig uiteenlopende plotwendingen. Sommige zijn je misschien bekend, anderen niet (meer). Daarom hinten we enkel naar de plotwending! Maar let natuurlijk even op voor de spoiler-aanwijzing.

Uiteraard zijn er nog veel meer twists te verzinnen die het bekijken van de film behoorlijk verpesten. Wil je een bepaalde twist toelichten? Dat kan op de gebruikelijke plaats. Succes met stemmen!

web surveys


16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Warhasbegun

Avatar

De titel van de poll klopt niet Smiley face

Ed Crane

Avatar

Als de vraag nou gewoon was "wat is volgens jou de beste twist?" of "wat is de meest lame twist, die een film die tot dan toe goed was, onderuit haalt?" oké, maar wat wordt er bedoeld met "welke twist is de grootste SPOILER?"

Hoe moet ik dat zien, zoiets als welke film wordt voor jou het meest gespoild als je van tevoren de twist al kent (gelezen, gehoord of dat je'm zelf tijdens het kijken al doorhebt of zo)?

Ed Crane

Avatar

De meest lamme twist vind ik die van American Psycho, omdat de filmmakers daar gefaald hebben omdat onbedoeld niet duidelijk is wat ze bedoelen, en The Others, omdat die film gemaakt is na het succes van The Sixth Sense en eigenlijk gewoon dezelfde twist heeft.

De twist van The Empire Strikes Back is door de prequels (mits de films in chronologische volgorde van de delen, dus vanaf Episode I en dan verder, worden bekeken) inmiddels bekend, maar heeft nu voor de kids een aardige nieuwe twist: Anakin kiest voor the datk side en onthoofd kinderen.

De twist aan het einde van Shutter Island zag ik precies halverwege aankomen, wat de kijkervaring ondermijnde.

Jammer dat dé oertwist ontbreekt in het lijstje, de twist van Das Cabinet Des Dr. Caligari uit 1920. Da's ook m'n favoriete twist.

Prince John

Avatar

Ietwat onduidelijk qua titel ja maar ik snap wat bedoelt wordt ;) zelf op The Prestige gestemd maar ook vond ik de twists in The Sixth Sense, Usual Suspects, Fight Club, Seven, The Game en Memento ook meer dan goed.

Decepticon

Avatar

Geen populaire poll zo te zien.

Ed Crane

Avatar

Allicht omdat de vraag zo wazig is?

Frietgezicht

Avatar

Kan iemand de vraag uitleggen?

Frietgezicht

Avatar

@ Ed, onthoofd kinderen? Misschien allemaal door het hart heen gestoken. Jammer dat die scene niet te zien was.

Goov25

Avatar

Rare vraag idd.. Welke twist is de grootste, is wat jullie willen weten toch? Het gebruik van het woord SPOILER maakt t niet duidelijker FT...

Spider-fan

Avatar

De klassiekers zijn een beetje vergeten: Psycho en Vertigo van Hitchcock hebben goede twists.

Ik heb altijd het idee gehad dat de overeenkomst tussen The Sixth Sense en The Others toeval was. Het zijn verder toch wel heel verschillende films, enkel de ontknopingen lijken op elkaar.

Ed Crane

Avatar

Psycho en Vertigo zijn ook een must voor de lijst inderdaad, m.n. Psycho.

Overigens trek ik mijn eigen keuze in en ga ik voor een film die nu pas in me opkomt, omdat de eerste van de twee twists van Psycho ongeveer in het midden zit en ik daarom moest denken aan één van m'n favoriete films: From Dusk Till Dawn, die heeft dus mijn meest favoriete twist aller tijden. Die film zonder spoiler kijken is echt een filmervaring als geen ander :D

Jammer alleen dat verschillende trailers en dvd-hoezen in binnen- en buitenland het allemaal al spoilen...

Over The Others: als ik me niet vergis is die film zelfs op een boek gebaseerd (?), maar de film zal ongetwijfeld in productie zijn genomen door het succes van The Sixth Sense, ik vond het daarom allemaal maar wat flauw. Zelf vond ik het wel echt te veel hetzelfde, maar onze kijkervaring kan uiteraard verschillen.

Ed Crane

Avatar

@Friet:
Ach, hij zal ze vast op allerlei verschillende manieren in stukken gehakt hebben.

Gigan72

Avatar

De twist in Star Wars weet zo wat heel de wereld zelfs mensen die nog nooit Star Wars heb gezien.

De twist is Saw vondt ik erg goed.
(Je moet ook alleen Saw 1 kijken de rest moet je vergeten)

Van een aantal in het lijstje had ik de twist al door voor dat hij kwam.
Ben ook volgens mij 2 van de weinige die de twist in The Sixth Sense al snel door had maar ik vindt het ook niet zo leuke film.

Gigan72

Avatar

@ed
De twist in Fron Fusk Till Dawn is zeker een meester twist die zag ik echt niet aankomen die had zeker hier in de lijst moeten staan.

Spider-fan

Avatar

Ed Crane: The Others is een origineel verhaal door de regisseur, Alejandro Amenabár, geschreven. Hij kwam precies twee jaar na The Sixth Sense uit, dus kan het zeker dat hij daardoor geïnspireerd is, maar Amenabár is een vrij originele regisseur met films als Tesis of Abre los Ojos (Open Your Eyes), dus wel vreemd als hij ineens een idee zou 'pikken' en dan met name als dat heel erg opvalt. Maar we zullen het nooit weten natuurlijk. Ik vind de sfeer van de films heel verschillend, vooral door dat de één in het heden speelt en de ander in het verleden. Het zijn sowieso allebei goede films, gelijksoortige twist of niet.

NieuwsFilm

meest populair