'Star Wars: The Last Jedi' biedt emotioneel afscheid Carrie Fisher

'Star Wars: The Last Jedi' biedt emotioneel afscheid Carrie Fisher

Maar geen strak einde voor het verhaal van Leia.

Regisseur Rian Johnson gaf tijdens de D23 Expo een interview met Good Morning America over Star Wars: The Last Jedi. Daarin sprak hij over drie zaken: het afscheid van actrice Carrie Fisher en haar personage Leia, de rol van acteur Benicio del Toro en over de relatie tussen Luke Skywalker (Mark Hamill) en Rey (Daisy Ridley).

Volgens Johnson zal The Last Jedi fans van Fisher troost bieden. "Carrie speelt geweldig in de film. Natuurlijk hebben we de film niet gemaakt met de gedachte dat het haar laatste Star Wars-film zou worden. Maar dat wetende, denk ik dat er scènes zijn die veel gaan betekenen voor mensen en dat er scènes zijn waarvan ik, nu ze er niet meer is, dankbaar ben dat we ze hebben en die aan de mensen kunnen geven. Of haar verhaal mooi afgerond wordt weet ik niet, maar ik denk wel dat haar rol emotioneel bevredigend zal zijn, ik denk het echt en ik hoop het ook echt. Ik weet dat het voor mij in elk geval zo is."


Ook werd hem gevraagd naar de identiteit van [url=]Benecio del Toro[/url]'s personage. Wie dat is, is nog altijd een mysterie en volgens Johnson zal hij in elk geval niet Star Wars: Rebels' Ezra Miller spelen. De naam die we hebben - DJ - staat volgens Johnson in elk geval ergens voor.

Tot slot vertelde Johnson over de eerste woorden die Luke en Rey wisselen. "Hebben we een gevoel van wat Rey van Luke verwacht? Voor mij is het grote enigma, wat er met Luke Skywalker aan de hand is. Waarom zit hij op dat eiland? Hij weet dat zijn vrienden in de problemen zitten, dat het sterrenstelsel hem nodig heeft. Waarom zou deze held, met wie ik opgegroeid ben, zichzelf in ballingschap plaatsen? Voor mij voelde het alsof we dat moesten kraken om mee te beginnen, en dat de hele relatie van Rey en Luke daar uit voortvloeit."


NieuwsFilm

meest populair