Events & Festivals

'Doctor Doom' film in ontwikkeling bij Fox

De superschurk krijgt mogelijk een eigen avontuur.

door Jim Pedd om 15:43 in Events & Festivals
Tijdens het Legion-panel van de SDCC vertelde showrunner Noah Hawley iets helemaal ongerelateerds. Hij blijkt een Marvel-film te ontwikkelen. Over niemand minder dan Doctor Doom. Er is nog vrijwel niets over bekend, maar wellicht is dit dan een van die Marvel-films die Fox gepland heeft.

"Omdat ik op de Comic-Con ben," begon de regisseur. "Wilde ik jullie laten weten dat ik een film ontwikkel voor Fox. Het eerste woord is Doctor. En het tweede is Doom." Mocht die film er straks echt komen, zou Fox de rechten op de Fantastic Four-franchise kunnen houden. Anders vloeien die terug naar Marvel Studios.

Hawley zou de film zelf willen regisseren, maar heeft nooit een film gemaakt. Wel heeft hij een aflevering geregisseerd van de serie Legion en twee van de serie Fargo. Mocht hij een film maken over Victor Von Doom, klinkt dat wel interessant. Hij is een personage dat als dictator van Latveria begint in de comics en Reed Ricards de schuld geeft van zijn verbrande gezicht. Zijn grootste superkracht is zijn intellect.

Benieuwd naar ander Comic-Con nieuws? Klik dan hier voor onze overzichtspagina!

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Doe hem dan aub wel recht. Dr. Doom zelf heeft geen electrical powers.

Decepticon

Avatar

Wanhoopspoging van Fox, om de rechten van de Fantastic Four te houden.

ridjieddo

Avatar

+1 Decepticon 16:04

Paulusie

Avatar

Zo jammer dit van Fox

NoahMeeuws

Avatar

Noah Hawley heeft met Legion het geniaalste en prachtigste ooit gemaakt dat op Marvel is gebaseerd.

Legion is van zo'n verschrikkelijk hoog niveau dat Daredevil, Jessica Jones en alle Marvel-films er bij verbleken.

Ik ken dit personage niet, maar een vriend van me die alle comics heeft gelezen zegt dat dit een waanzinnig toffe villain is. Noah Hawley heeft van de Shadowking (Amahl Farouk) al volgens mijn mening de beste Marvel-villain ooit op beeld gebracht. Doctor Doom moet dan waarschijnlijk ook helemaal goed komen.

Master Of Films

Avatar

+1 voor Decepticon.
Technisch gesproken is dat de zoveelste reboot (ok 3e keer dan). Tevens doet Fox ook nog eens Sony mbt Vemon.

Nature

Avatar

Serieus? Hollywood is echt de weg kwijt, niet allemaal, maar de meeste wel. Weer even zuiver nadenken mensen.

Prince John

Avatar

+ 2 voor Decepticon (1 punt voor elk bericht)
en +1 voor MOF, omdat ik je graag heb

Ereptile

Avatar

Het is gewoon Fox die de rechten van de F4 wil behouden. Dr. Doom is op zich niet heel interessant als main character.... maar werkt wel perfect als een villain. Fox... geeft die rechten gewoon terug aan Marvel zodat ze die personages WEL goed kunnen neerzetten...

NoahMeeuws

Avatar

Oké, FOX doet het inderdaad om die reden. Maar ik denk dat jullie je sterk vergissen om de capaciteiten van Noah Hawley. Als dit een wanhoopspoging van FOX is, is dat wel de best mogelijke..

Ed Crane

Avatar

Heel slim en niet meer dan logisch van Fox. Het allerdomste wat Fox zou kunnen doen is gewoon de termijn laten verstrijken en hun concurrent gratis geven wat die het allerliefst in de wereld zouden willen hebben en waar ze eigenlijk kapitalen voor zouden moeten neerleggen.

Fox hoeft hier natuurlijk helemaal niet perse veel geld aan uit te gaan geven. Ze kunnen gewoon het budget relatief bescheiden houden zoals ze bij Deadpool hebben gedaan en ook wel met Logan.

ThomasOMalley

Avatar

@Noah beetje offtopic, maar is Legion zo goed? Ik vond Daredevil namelijk echt top en Luke Cage nog beter (geen populair standpunt bij mijn vrienden). Jessica Jones niet gezien.
Als Legion echt up there is, wil ik het toch een kans geven.

rainking

Avatar

Een villain lijkt me toch wat lastiger een verhaal voor te schrijven dan een gewone superheldenfilm, maar Doctor Doom is dan toch wel weer een mooi karakter. Please, don't Fox this up!

Kakascii

Avatar

Dr doom heeft interessante verhaallijnen maar het grootste probleem is het is te verwoven met reed richards ...... dus basically semi fantastic four film....

ze moeten gewoon een samenwerking aangaan met marvel studios waarom realiseren ze het niet dat ze gewoon de stok uit hun achterste moeten halen.

kijk naar sony

Ed Crane

Avatar

Waarom zouden ze?

Master Of Films

Avatar

Kakascii "ze moeten gewoon een samenwerking aangaan met marvel studios...kijk naar sony"
Gek genoeg is er samenwerking tussen Fox en Marvel. Ten eerste was er Planet Ego en The Watchers van Fox voor GOTG 2. En nu blijkt dat The Skrulls in Captain Marvel gaan voorkomen. Wellicht dat The Super-Skrull (van Fox) ook wel langskomt in Captain Marvel. Toch nog iets van de FF en Silver Surfer in MCU.

NoahMeeuws

Avatar

@ThomasOMalley

Legion is de meest krankzinnige en de allerbeste serie die ik ooit heb gezien. Het is echt absurd. Twintig levels hoger dan Daredevil. Ik heb Game of Thrones, House of Cards, Breaking Bad en nog meer van die series gezien. Maar Legion is (samen met The Leftovers) de beste serie die ik ooit heb gezien.

Je moet wel het trippy gehalte aankunnen. Het is af en toe alsof je naar LSD zit te kijken.

ThomasOMalley

Avatar

@Noah
Klinkt super, ik ga na Ozark direct kijken. Gracias.

nieuwslaatste nieuws

meest populair