Events & Festivals

Joe Russo deelt details rol Thanos' Black Order in 'Infinity War'

Thanos laat zich niet in het harnas jagen!

door Jeffrey Kouters om 17:33 in Events & Festivals
Vorige week werd tijdens de D23-beurs voor het eerst officieel de 'Black Order' getoond; de groep kinderen van de gestoorde titaan Thanos die hun vader helpen bij het verzamelen van de Infinity Stones waarmee hij de controle over het gehele heelal kan overnemen. Nu hebben we wat meer informatie gekregen over deze groep van niemand minder dan regisseur Joe Russo! Ook hebben we wat nieuwe details over het harnas van Thanos!

Black Order, maar zonder Supergiant

Co-regisseur Joe Russo vertelt in een interview tijdens de Comic Con in San Diego over de kwaadaardige kinderen van Thanos. Voor gelange tijd werd gedacht dat Infinity War grotendeels gebaseerd zou gaan worden op de stripboekenreeks Infinity Gaunlet, maar nu lijkt het erop dat de makers ook veel inspiratie halen uit de Infinity-reeks. Russo vertelt daar het volgende over: "We kunnen natuurlijk niet gelijk met Thanos beginnen en bouwen de spanning dan ook op met de Black Order voordat hijzelf verschijnt. The Avengers zullen dus eerst zijn kinderen moeten verslaan. De Black Order wilde ik sowieso altijd doen! Ze zijn eng, maar supercool!"

In de stripboeken bestaat de Black Order uit de vijf leden Black Dwarf, Corvus Glaive, Ebony Maw, Proxima Midnight en Supergiant. Die laatste schittert echter van afwezigheid in Infinity War. Volgens Russo zijn er simpelweg al zoveel karakters in de film dat hij en zijn broer gaande weg het proces dingen hebben geschrapt, waaronder het karakter Supergiant dus.

Daarnaast zullen de leden van de Black Order andere superkrachten hebben dan in de comics, maar dit is volgens het Russo-broertje puur om het verhaal van Infinity War beter te kunnen vertellen. Hij vertelt daarover: "Iedere schrijver zal een eigen twist geven aan een bepaald karakter en dat hebben mijn broer en ik ook gedaan. We hebben keuzes gemaakt die allemaal ons verhaal optimaal bedienen, dus we hebben bepaalde karakters en hun krachten veranderd of weggelaten."

Geen harnas voor de gestoorde titaan

De paar keer dat we Thanos even vluchtig hebben kunnen zien in het Marvel Cinematic Universe, valt één ding sowieso op. Het uiterlijk van dit reusachtige ruimtemonster verandert namelijk ieder keer, zo ook zijn outfit! In Guardians of the Galaxy zagen we deze gek nog met een opvallend pantser aan zitten in zijn zwevende troon, maar volgens regisseur Russo hoeven we Thanos' harnas niet te verwachten in het aankomende Infinity War.

Volgens Russo heeft Thanos zijn kledij simpelweg niet meer nodig nu hij steeds meer Infinity Stones in zijn bezit krijgt en dus steeds krachtiger wordt. Russo vertelt dat deze creatieve keuze ook voortkomt uit de filosofische gedachte dat Thanos nu zo enorm krachtig is geworden dat zijn strijd zo gemakkelijk voor hem wordt dat hij ook wel zonder beschermkleding kan, allemaal erg symbolisch dus.

BONUS: Complete Comic Con-poster van 'Infinity War'

Bekijk hieronder de drieluikposter van The Avengers: Infinity War! Inclusief Steve Rogers ofwel Captain America met een baard, Black Widow met een nieuwe frisse coupe, Spider-Man in zijn nieuwe Iron Spider-pak en een eerste blik op tiener Groot!


Wie is jouw favoriete Avenger of Guardian? Laat het ons weten in de comments!

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge

Avatar

De Henna voor Black Widow was op... En Thor had geen tijd om zijn haar terug te laten groeien. Nu lijken hij en Cap allebei een beetje op elkaar. Stoere mannen met kort haar en een baard. Yoho!

Decepticon

Avatar

Nomad Cap!? Cap blijft mijn favoriet, samen met The Hulk.

Kleintje 2

Avatar

Cap en Iron man, sowiezo.

Master Of Films

Avatar

Ik heb er goed over nagedacht.

Ik denk dat dit best een flop kan gaan worden. Het is gewoon te druk met al die superhelden. Wat inhoud dat het verhaal super oppervlakkig zal zijn omdat je gewoon geen tijd hebt om iedereen screentime te geven. Plus Thanos heeft geen baard!

Sunspot

Avatar

Mwa, nog langer wachten dus, zal zeker in de 2e helft of het einde verschijnen die Thanos en dan zeker ook niet in gevecht echt.

Ken die '4 horsemen' niet eens.

Robbepost

Avatar

Nee MOF dat heb je gejat Smiley face
Ik denk overigens niet dat het gaat floppen ;)

Master Of Films

Avatar

Zo een goeie grap. Ik moest hem herhalen, ook gezet bij "Setting en schurken 'Captain Marvel' onthuld!" neergezet. Maar daar kreeg ik van die serieuze reacties. Erg bizar, alsof Filmtotaal een serieuze website is :D

nieuwslaatste nieuws

meest populair