Events & Festivals

Comic Con-beelden 'IT': bloeddorstige Pennywise & ontstaan The Losers Club

"Hi Georgie, don't you want a balloon?"

door Jeffrey Kouters om 18:39 in Events & Festivals
De langverwachte première van de moderne remake van de horrorklassieker It uit 1990 staat bijna voor de deur! In de rol van de angstaanjagende dansende clown Pennywise zien we dit keer niet icoon Tim Curry, maar de Zweedse acteur Bill Skarsgård. Ook deze verfilming van het gelijknamige boek van bekroond auteur Stephen King belooft weer deze nodige nachtmerries te veroorzaken!

Precies zevenentwintig jaar na het uitkomen van de populaire miniserie op televisie, wordt het fictieve dorpje Derry werd lastiggevallen met een reeks gruwelijke kindermoorden door 'Het'. Tijdens Comic Con werden er nieuwe beelden van de film getoond aan het publiek én een ding is zeker: Pennywise houdt zich ook deze keer niet in en jaagt de kinderen weer de stuipen op het lijf!


Clip #1: Het ontstaan van The Losers Club!

De eerste clip die werd getoond op Comic Con San Diego ging over de vorming van The Losers Club, een groep van zes impopulaire vrienden die samen optrekt tegen het kwaad. De leden van deze club zijn Bill (Jaeden Lieberher), Richie (Finn Wolfhard), Eddie (Jack Dylan Grazer), Stan (Wyatt Oleff), Ben (Jeremy Ray Taylor) en tomboy Bev (Sophia Lillis).

Op een zonnige dag besluiten de vrienden een duik ter verkoeling te nemen in het meer. Ze springen één voor één de klif af het water in. De kinderen proberen hun dagelijkse problemen als buitenstaanders even te vergeten door wat lol te maken, maar toch wordt Ben constant herinnerd aan zijn pesters doordat bullebak Henry (Nicholas Hamilton) een grote 'H' op zijn buik gebrand heeft.

Later op de kant haalt Ben een geschiedenisproject te voorschijn. Hij heeft eigenhandig onderzoek gedaan naar de mysterieuse geschiedenis van hun woonplaats Derry. In Derry zijn er zes keer meer moord- en vermissingszaken dan het landelijk gemiddelde. Ook Ritchies eigen broertje Georgie is vermist. Ben vertelt de groep dat hij nog veel meer erge en enge dingen heeft ontdekt.


Clip #2: Even wuiven misschien?

The Losers Club krijgt er een nieuw lid bij wanneer zij een jongen genaamd Mike (Chosen Jacobs) redden van pestkop Henry en zijn maten. Mike is een van de weinige zwarte mensen in Derry en dat is voor Henry een reden om hem lastig te vallen. Mike wordt bekogeld met stenen door het drietal pesters, maar zij zijn niet het enigste kwaad dat op de loer ligt voor Mike.

Wanneer Henry Mike op de grond duwt, ziet Mike aan de zijkant de angstaanjagende clown Pennywise staan. Pennywise zwaait naar hem, maar wanneer de camera inzoomt blijkt dat niet met zijn eigen hand te zijn, maar met een afgerukt kinderhand. Het verse bloed druppelt nog op de grond en Pennywise heeft daarmee ook de gemene lach op zijn gezicht versierd. Uiteindelijk wordt Mike door The Losers Club gered en ontstaat er een stenengevecht.


Preview trailer 3

Deze week kunnen we op donderdag een nieuwe trailer verwachten, maar de bezoekers van Comic Con kregen vorig weekend alvast een exclusief voorproefje. De meeste beelden uit deze aankomende trailer hebben we waarschijnlijk al gezien in de andere twee trailers voor It. Zo zaten er onder andere flink wat shots van Georgie bij de put en in de kelder in.

Deze derde trailer focust voornamelijk op een nog niet eerder gebruikte scène waarin Richie een donkere kamer vol clownspoppen binnenstapt. Één van deze poppen blijkt Pennywise te zijn die Richie aanvalt met zijn vlijmscherpe tanden. Hieronder een zojuist uitgebracht warmmakertje!


It verschijnt op 7 september in de bioscoop! De regie is in handen van filmmaker Andres Muschietti.


Heb jij vroeger ook slapeloze nachten als kind door Tim Curry's doodsenge Pennywise? En kun jij ook niet wachten op deze moderne remake? Laat het ons weten in de comments hieronder!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kleintje 2

Avatar

Heb van de Miniserie totaal niet genoten. Gewoon niet eng genoeg. Het volgde ook in geen enkel opzicht het boek. Mijn hoop ligt op deze remake. Smiley face

Robbepost

Avatar

Veel van wat hierboven staat en te zien is, is niet gelijk aan het boek.

aspers

Avatar

Toch maakte die mini-serie vroeger wel indruk. heb 'm al een tijd niet meer gezien (denk ik maar beter). Maar die scene waar hij uit dat putje in die douches komt... die staat toch wel in mijn geheugen gegrift! :D

Vond ik vroeger echt indrukwekkend, maar als je dat nu zou terugkijken....

Gerlof1378

Avatar

Ik ben opgegroeid met die miniserie en die blijft super, en Tim Curry is en blijft Pennywise. Maar ik zie wel uit naar deze versie ben benieuwd hoe eng deze zal zijn gezien de trailer.

GreenHornet

Avatar

voor de duidelijkheid IT is geen remake.

de film is hervertelling van het boek.Tegenwoordig worden veel films uit boeken bestempeld als een Remake van een vorige film terwijl het gewoon een hervertelling is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair