Star Wars IX krijgt nieuwe schrijver

Star Wars IX krijgt nieuwe schrijver

Colin Trevorrow komt er niet meer uit.

Star Wars: Episode IX, de nog zonder subtitel zijnde negende Star Wars-film, had al een script, maar dat gaat herschreven worden. Want er is een nieuwe schrijver aangesteld: Jack Thorne. De regisseur blijft vooralsnog Colin Trevorrow, en de releasedatum staat nog steeds op 24 mei 20019 gepland, en de productie moet nog steeds in januari 2018 van start gaan.

Colin Trevorrow en zijn schrijfpartner Derek Connolly hebben al een tijd gewerkt aan het script, maar volgens bronnen van The Hollywood Reporter was ''er een paar verse ogen nodig''. Hoe uitgebreid het herschrijven van Jack Thorne zal zijn, is nog niet bekend.

Jack Thorne is een Britse scriptschrijver die tot nog toe vooral ervaring met televisieseries en toneelstukken heeft. Hij schreef onder andere voor de series Skins en Shameless (het Britse origineel), en met Shane Meadows aan de verschillende This Is England series. Voor This Is England '88 en voor The Fades won Thorne in 2012 een BAFTA. Vier jaar later leverde This Is England '90 een tweede BAFTA op.

Thorne's eerste film, The Scouting Book For Boys, kwam in 2009 uit en leverde hem op het London Film Festival meteen een prijs voor Beste Nieuwkomer op. Hij schreef ook het script voor Tom Harpers politieke drama War Book en voor het nog in de maak zijnde Wonder met Julia Roberts. Ook schreef hij al sciencefiction, namelijk één aflevering voor het nog in productie zijnde Philip K. Dick's Electric Sheep, een nieuwe Britse serie waarbij elke aflevering zal gebaseerd zijn op een losstaand kort verhaal van Philip K. Dick.

NieuwsFilm

meest populair