Video

Bijzondere trailer voor het handgeschilderde 'Loving Vincent'

65.000 schilderijen werden gemaakt voor de animatiefilm.

door Jim Pedd om 20:25 in Video
Er is een bijzondere trailer vrijgegeven voor het geanimeerde Loving Vincent. Het is het verhaal van schilder Vincent van Gogh, maar op een wel heel bijzondere manier gemaakt. Alle 65.000 frames zijn namelijk met de hand geschilderd. Daarvoor gebruikten 125 speciaal hiervoor opgeleide schilders in totaal 1.000 stukken canvas en werd er van dezelfde technieken als Van Gogh gebruik gemaakt.

Loving Vincent is een reconstructie van het leven van de schilder en gemaakt aan de hand van honderden brieven die hij schreef. Centraal staat bovenal de vraag waarom de schilder uiteindelijk zelfmoord pleegde. Overigens werden er wel echte acteurs gebruikt voor de anderhalf uur durende film, zij speelden de rollen, waarna de beeldjes allemaal overgeschilderd werden.

Rollen zijn er onder meer voor Robert Gulaczyk als Vincent van Gogh, Aidan Turner (Boatman), Eleanor Tomlinson (Adeline Ravoux), Chris O'Dowd (Postman Roulin), Saoirse Ronan (Marguerite Gachet) en Jerome Flynn (Dr. Gachet). Toen de 5,5 miljoen dollar kostende film in première ging, kreeg deze volgens Variety een staande ovatie.

In Nederland draait Loving Vincent van regisseurs Dorota Kobiela en Hugh Welchman vanaf 26 oktober in de bioscoop.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair