Meer details over de Disney streamingdienst

Meer details over de Disney streamingdienst

Ook Star Wars en Marvel verdwijnen van Netflix.

Vorige maand werd duidelijk dat Disney voor de Verenigde Staten komt met een eigen streamingdienst. Zijn films en series verdwijnen daarmee eerst in de VS van Netflix en later wellicht ook uit de rest van de wereld. Over de Star Wars en Marvel-films was nog geen duidelijkheid, maar nu wel. Die franchises zullen ook verdwijnen van Netflix.

"We gaan het groots aanpakken en meteen met alles lanceren," vertelde Disney-CEO Bob Iger. De dienst zal eind 2019 live gaan in de Verenigde Staten en op een later moment in andere landen. "Het zal de hele output van de studio omvatten, animatie, live-action van Disney, maar ook Pixar, Star Wars en alle Marvel-films."

Iger heeft laten weten dat er ook exclusieve content komt voor de dienst, waaronder series en films. Hoe duur de streamingdienst zal worden is niet bekend, daarover "zullen we de komende maanden meer duidelijk maken." Naar het schijnt zullen in eerste instantie bijna vijfhonderd films en 7.000 afleveringen van allerlei verschillende Disney-series naar de streamingdienst komen.

Voor Netflix betekent dat vermoedelijk dat het streaminglandschap in 2019 er heel anders uit komt te zien. De dienst heeft eigenlijk geen grote eigen franchises en wist naam te maken juist door de output van verschillende filmstudio's te combineren. Het verdwijnen van Disney, Marvel en Star Wars zal een flinke klap zijn voor de studio. Maar voorlopig geldt dat niet voor Nederland, daarover wordt pas op een later moment meer duidelijk.



NieuwsFilm

meest populair