Cumberbatch is Thomas Edison in eerste trailer 'The Current Wars' (aanrader!)

Cumberbatch is Thomas Edison in eerste trailer 'The Current Wars' (aanrader!)

Hij ging de strijd aan met George Westinghouse (Michael Shannon) om wie de moderne wereld van stroom zou voorzien.

The Current War vertelt het waargebeurde verhaal van de strijd tussen uitvinders Thomas Edison en George Westinghouse, hier gespeeld door respectievelijk Benedict Cumberbatch en Michael Shannon. Bekijk snel de eerste trailer, want hij is erg sterk!


De regie staat op naam van Alfonso Gomez-Rejon, bekend van de succesvolle dramedy Me and Earl and the Dying Girl uit 2015. The Current War is een drama/thriller over het begin van elektriciteit en gloeilampen, evenals de zogenaamde 'oorlog van de stromen' die aan het einde van de 19e eeuw voortkwam uit de rivaliteit tussen Edison en Westinghouse.

Edison kreeg hulp van J.P. Morgan (Matthew Macfadyen) en Westinghouse werd bijgestaan door Nikola Tesla (Nicholas Hoult). Ze gingen de strijd met elkaar aan om wie het eerste volwaardige en commercieel uitvoerbare systeem om elektriciteit te distribueren op de markt zou brengen.

De vrouwelijke hoofdrol is voor de getalenteerde Katherine Waterston en ook Spider-Man: Homecoming-ster Tom Holland komt voorbij. The Current War draait vanaf 15 februari 2018 in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair