Haaienfilm '47 Meters Down' krijgt vervolg '48 Meters Down'

Haaienfilm '47 Meters Down' krijgt vervolg '48 Meters Down'

Johannes Roberts keert terug als schrijver en regisseur.

Geesten, slashers, buitenaardse wezens en de blanke voorsteden waren niet de enige angstaanjagende vormen van horror die dit jaar de filmkijkers de stuipen op het lijf jaagden. Eind juni kregen we ook met haaien te maken middels Johannes Roberts' horrorfilm 47 Meters Down. Hierin spelen Mandy Moore en Claire Holt zussen die gevangen raken in een haaienkooi. Kennelijk is de horror een groot succes geweest, want volgens The Hollywood Reporter krijgt de titel een vervolg.

Deze draagt voorlopig de naam 48 Meters Down. Ook is bekendgemaakt waar de film zich zal afspelen: in Brazilië. De makers willen claustrofobie verergeren door de hoofdpersonages, een groep meiden op zoek naar avontuur, te laten grotduiken. De ruïnes diep in de zee bestaan niet enkel uit verwoeste bouwvallen en turkooizen wateren. Niet geheel verrassend zullen er dus ook haaien met rammelende magen zijn.

Roberts keert terug als schrijver en regisseur. Het nieuwe schrijfwerk wordt gebaseerd op een script dat hij eerder schreef met Ernest Riera - ook verantwoordelijk voor 47 Meters Down. Het Engelse The Fyzz Facility (Bone Tomahawk, Wind River) zal opnieuw produceren en financieren.

De onafhankelijke horrorfilm 47 Meters Down kwam tot stand met een kleinschalig budget van $ 5.5 miljoen. Alleen in de VS werd er al $ 44 miljoen opgehaald. Echt overweldigend zijn de recensies daarentegen niet. Daar waar de critici nog een gemixte instelling hadden, lijkt het merendeel van de dagelijkse bioscoopgangers niet onder de indruk te zijn.



NieuwsFilm

meest populair