Algemeen

Waarom Colin Trevorrow ontslagen werd bij 'Star Wars: Episode IX'

Hij zou echt totaal onmogelijk zijn geweest.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 13:49 in Algemeen
Het is nog een beetje een mysterie: waarom Colin Trevorrow ineens opstapte als regisseur van Star Wars: Episode IX. Lucasfilm en Disney lieten weten dat het na gemeenschappelijk overleg was, maar nu lijkt het erop dat hij echt aan de kans geschoven is. Schijnbaar was de regisseur erg moeilijk om mee samen te werken.

Dat schrijft de site Vulture op basis van gesprekken met iemand bekend met de productie. "Tijdens het maken van Jurassic World, focuste hij veel van zijn creatieve energie op het doordrijven van zijn mening. Maar omdat hij ingehuurd was door Steven Spielberg, kon niemand hem ontslaan. Zodra die film een monsterhit werd, en hij [The Book of] Henry ging maken, werd Trevorrow onmogelijk. Hij is erg egoïstisch en drijft altijd zijn mening door."

Naar het schijnt was de regisseur dus erg moeilijk om mee samen te werken en werd hij tijdens het schrijven van het scenario onmogelijk. Ondertussen zorgde hij voor meerdere versies van het scenario, die allemaal niet echt bevielen. Nadat The Book of Henry flopte en verschrikkelijk slecht ontvangen werd, zou Kathleen Kennedy hem "willen dumpen omdat niemand er naar uit keek met hem samen te moeten werken" en zou een van de studiobazen zelfs gezegd hebben dat Trevorrow "een moeilijke man is. Hij is erg, erg, erg zelfverzekerd. Laten we het daarop houden."

En dus werd hij ontslagen bij de productie. Ondertussen zoekt men naar een vervanger, mogelijk overweegt men Rian Johnson en J.J. Abrams.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Als het zo is dan terecht,gelijk zulke mensen weer met beide beentjes op de grond zetten.

Buiten dat vind ik dat die met Jurassic World totaal niet liet zien dit project aan te kunnen.
Ik vond de film best een goede popcorn-film maar een Star Wars film hoort meer te kunnen.
De karakters waren niet uitgediept en zelfs voor een verrassing(geen enkele onvoorspelbare kill) zorgt hij niet.

Een Star Wars film hoort meer te bieden dan alleen popcorn-vermaak.

Frietgezicht

Avatar

Vanaf vanavond staat mijn 6,5 uur durende podcast over dit onderwerp online voor de fans.

LMF

Avatar

Ik ben ook blij dat Trevorrow weg is. JW was een enorme teleurstelling, nergens kreeg ik de indruk dat daar een goede regisseur aan het werk was.Maar...Ze boren hem hier wel de grond in zeg. Er zijn ook andere geruchten: Kathleen Kennedy voert een waar schrikbewind bij Lucasfilm. Regisseurs die nog maar een beetje teveel eigen creativiteit willen toevoegen, worden onherroepelijk de laan uitgestuurd. Kijk naar de Han Solo film. Ik hou dus mijn hart vast voor The Last Jedi, ongetwijfeld een goede film met Rian Johnson aan het roer, maar wie weet heeft hij zich enorm moeten inhouden om Lucasfilm tevreden te stellen en mocht hij vooral niets gewaagds doen...

Frietgezicht

Avatar

^ Ach, zelfde bij Marvel toch wat betreft het woordje 'gewaagd'.
Regisseurs mogen wel een verhaaltje vertellen waar de held een avontuurtje beleeft maar zolang alle karakters maar blijven om later weer te verschijnen.
Zelfde nutteloze bijrollen mogen maybe de pijp niet uit.

Met Quiksilver durfde ze waarschijnlijk niet langdurig de strijd aan te gaan met FOX omdat die zo populair al was dus zei Feige die mag eraan in Ultron.

In Rogue One zou eerst niet iedereen het loodje leggen en was er een happier end maar de regisseur is al naar buiten gekomen dat ze toch liever iedereen lieten sterven en naar Kennedy toegingen met die visie en argumenten en ze zei 'go for it'.
Vind ik gewaagder dan alles wat ik bij bijv Marvel gezien heb.

23VDV23

Avatar

Heel aardig komt het allemaal niet over, maar ik denk dat Kennedy tot nu toe steeds de juize keuzes heeft gemaakt met deze ontslagen. Dat gezegd hebbende kwam ze wel voor deze keuzes te staan doordat ze eerder zélf voor deze regisseurs had gekozen. Bij de regisseurs van Rogue One, Han Solo en Episode IX had ik in alle gevallen op voorhand zoiets: zijn dit nou de regisseurs die ons toffe Star Wars films moeten geven? Allemaal leken ze gekozen vanuit de waan van de dag en het feit dat ze op dat moment een film hadden gemaakt die toevallig goed scoorde: Godzilla, 21 Jump Street (als je er toch al over nadenkt...) en Jurassic World. Maar in alle gevallen waren dit ook weer niet bepaald tijdloze klassiekers. Rogue One pakte aardig uit, maar het is de vraag in hoeverre dat door de reshoots komt. Al met al lijkt deze generatie regisseurs gewoon niet zo sterk en zijn er maar een paar, waar Johnson er naar verluid dan één van is, die wél voldoen.

aintiastinker

Avatar

Een regisseur moet een zelfverzekerd, moeilijk persoon zijn. Klinkt eerder alsof ze eigenlijk gewoon een stel ja-mannen aan het stuur willen die alles netjes doen wat de studio/producenten ze vraagt, en ze dus de verkeerde personen hebben ingehuurd.

Master Of Films

Avatar

Zelfde gedrag als Trank en die was al snel de Star Wars laan gestuurd. Maar goed JW was toch een middelmatige film. Sterker nog JW was eigenlijk een JP remake. Veel meer dan dat TFA een remake was van ANH. Star Wars: Episode IX moet gewoon een ervaren regisseur zoals Joe Johnston. In vergelijking met JW was Jurassic Park III veel beter. Gek genoeg schijnt hij Narnia: The Silver Chair te gaan verfilmen, dus het is nog maar de vraag of hij beschikbaar is.

Uiteraard ga ik de podcast "een slok op met Frietgezicht" luisteren. :) Aanrader voor iedereen die van film en alcohol houdt.

Beau

Avatar

@LMF: De reden dat Lord en Miller ontslagen zijn, is omdat volgens alle rapporten, ze zich niet aan de afspraken hielden (als je als regisseur akkoord gaat om een reeds geschreven script te verfilmen, weet je zeer goed dat je niet 100% je zin kunt doen met het materiaal).

Frietgezicht

Avatar

@ mof, vergeet niet te liken na afloop.

Ed Crane

Avatar

Lijkt mij ook dat er twee kanten aan het verhaal zitten. Dit klinkt inderdaad als hoe een business(wo)man het ziet en zo.

Zoals aintiastinker ook al zijn, topregisseurs zijn doorgaans degenen die hun zin doordrijven en zo (wat omgekeerd uiteraard niet betekent dat tegisseurs die hun zin doordrijven topregisseurs zijn).

Je kunt de schuld de hele tijd bij verschillende regisseurs gaan leggen, maar er is één persoon die hier de ene zich herhalende factor is bij al deze problemen bij de Star Wars-films en dat is Kennedy.

Akke Moeka Hara

Avatar

Jurassic World is gewoon een moeilijke film geweest om te maken, deel 1 overtref je niet, alleen in cgi.
Deel 2 vind ik persoonlijk een hele kutte film, deel 3 is ok.
JW is weer een park verliest volledige controle gedoe, het einde is gewoon maf, samenwerken met die raptors was te triest.
Ik vond m ondanks dat toch gelijk aan deel 3.
Verder vertrouw ik op Kennedy, Rogue One was voor mij 1 van de beste Star Wars films, mede dankzij haar ingreep.

ThomasOMalley

Avatar

Waarom iemand met zo'n belabberde track record überhaupt ooit is aangesteld voor deze taak, is voor mij een groter raadsel dan de vraag waarom hij ontslagen is.

nieuwslaatste nieuws

meest populair