Waarom Colin Trevorrow ontslagen werd bij 'Star Wars: Episode IX'

Waarom Colin Trevorrow ontslagen werd bij 'Star Wars: Episode IX'

Hij zou echt totaal onmogelijk zijn geweest.

Het is nog een beetje een mysterie: waarom Colin Trevorrow ineens opstapte als regisseur van Star Wars: Episode IX. Lucasfilm en Disney lieten weten dat het na gemeenschappelijk overleg was, maar nu lijkt het erop dat hij echt aan de kans geschoven is. Schijnbaar was de regisseur erg moeilijk om mee samen te werken.

Dat schrijft de site Vulture op basis van gesprekken met iemand bekend met de productie. "Tijdens het maken van Jurassic World, focuste hij veel van zijn creatieve energie op het doordrijven van zijn mening. Maar omdat hij ingehuurd was door Steven Spielberg, kon niemand hem ontslaan. Zodra die film een monsterhit werd, en hij [The Book of] Henry ging maken, werd Trevorrow onmogelijk. Hij is erg egoïstisch en drijft altijd zijn mening door."

Naar het schijnt was de regisseur dus erg moeilijk om mee samen te werken en werd hij tijdens het schrijven van het scenario onmogelijk. Ondertussen zorgde hij voor meerdere versies van het scenario, die allemaal niet echt bevielen. Nadat The Book of Henry flopte en verschrikkelijk slecht ontvangen werd, zou Kathleen Kennedy hem "willen dumpen omdat niemand er naar uit keek met hem samen te moeten werken" en zou een van de studiobazen zelfs gezegd hebben dat Trevorrow "een moeilijke man is. Hij is erg, erg, erg zelfverzekerd. Laten we het daarop houden."

En dus werd hij ontslagen bij de productie. Ondertussen zoekt men naar een vervanger, mogelijk overweegt men Rian Johnson en J.J. Abrams.



NieuwsFilm

meest populair