Eerste recensies 'The Shape of Water': een meesterwerk van Guillermo del Toro

Een om naar uit te kijken dus.

Tijdens het filmfestival in Venetië won The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro klaarblijkelijk niet voor niets de Gouden Leeuw, nadat deze al lovende kritieken kreeg. Ook tijdens Toronto International Film Festival is de fantasyfilm ijzersterk ontvangen. Ondertussen staan er al flink wat recensies online.

Hieronder een greep uit die recensies naar aanleiding van bovenstaande festivals, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven nog op 100 procent (!) na 29 recensies, met een 8.9/10 als gemiddelde beoordeling.

Variety


"Een verrassende en excentrische verbeelding, die kunst, empathie en sensualiteit ademt en ook biedt deze je geld veel meer film dan bijna alle Hollywood-films dit jaar bieden."

indieWire
"Ondanks het heen en weer springen van het ene genre naar het andere voelt de film nooit ruw. Del Toro's gecontroleerde regie zorgt daarvoor."

TIME Magazine
"Er is genoeg magie en buitengewone visuele verbeelding om de lichte problemen van de film recht te trekken."

Joblo
"Guillermo del Toro's meesterwerk."

Time Out
"Als je een enorm aandoenlijke - en enigszins inspannende - versie van Amélie waarin de held het doet met de Creature from the Black Lagoon kan hebben, dan ben je hier helemaal voor in."

Black Girl Nerds
"The Shape of Water mag raar en schokkend zijn voor de meesten, maar voor mij was het een mooi en grillig liefdesverhaal waarin iedereen zich in kan vinden."

Daily Mail (UK)
"Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe goed Hawkins is in deze rol. Spraak is het grootste wapen van een acteur, maar zij geeft een masterclass in hoe je het publiek raakt zonder spraak."

BBC.com
"The Shape of Water is een van de mooiste films van het jaar. En het is zeker de beste film ooit die tegelijk een romantische komedie, een melodrama, een spionagethriller, een misdaadfilm, een superheldenfilm en een monsterfilm is."


The Shape of Water speelt zich af in 1963, een tijd waarin de Koude Oorlog een stempel drukt op de Amerikaanse samenleving. In een geheim zwaarbewaakt overheidslaboratorium werkt de eenzame Elisa, gespeeld door Sally Hawkins. Ze leeft een geïsoleerd leven. Maar haar leven verandert voor goed als zij en haar collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.

In de States vanaf 8 december in de bioscoop; vanaf 15 februari in de Nederlandse bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair