Verandert 'Shaft' het streamingmodel van Netflix?

Verandert 'Shaft' het streamingmodel van Netflix?

Mogen films dan toch eerst in de bioscoop draaien en daarna pas op Netflix?

Wie had kunnen voorzien dat Netflix-film Shaft het distributiemodel van de streamingdienst zou omgooien? Een nieuwe deal met New Line Cinema wijst erop dat Netflix toch bereid is om een gat te laten tussen de bioscoop- en online release van een film. Dat meldt Deadline vandaag.

We kennen Netflix als een dienst die films soms wel in de bioscoop vertoont, maar ze diezelfde dag nog op het internet gooit. Dat doet het anders dan bijvoorbeeld Amazon, dat films eerst naar de bioscopen brengt en pas daarna naar het platform brengt. Dat werkte onder meer voor The Big Sick en Manchester by the Sea. Het lijkt erop dat Netflix daar nu ook van geleerd heeft.

Shaft zal namelijk 30 miljoen dollar gaan kosten en Netflix zou ongeveer de helft van het budget moeten betalen. In ruil daarvoor krijgt Netflix de internationale rechten en de mogelijkheid om de film twee weken nadat hij in de bioscopen heeft gedraaid in de Verenigde Staten, ook internationaal te streamen. In de VS wordt de film uitgebracht zoals alle andere bioscoopfilms en zit er een flink gat tussen de bioscooprelease en die op thuismedia.

Shfat van regisseur Tim Story heeft onder meer rollen voor Richard Roundtree, Samuel L. Jackson en Jessie T. Usher. Centraal staan drie generatie politieagenten, die het totaal niet met elkaar eens worden over te hanteren methodes. De productie begint in december.



NieuwsFilm

meest populair