'Fast & Furious' spin-off in 2019; Tyrese Gibson furieus over uitstel

'Fast & Furious' spin-off in 2019; Tyrese Gibson furieus over uitstel

The Rock speelt de hoofdrol in alle hectiek.

Deze week werd bekend dat Fast & Furious 9 met een jaar is uitgesteld. Naar aanleiding van een furieuze reactie van F&F-acteur Tyrese Gibson en daarna een officieel bericht van Universal Pictures blijkt dit te komen door het verschijnen van de eerder aangekondigde spin-off rond de personages van Dwayne Johnson en Jason Statham.

Universal zette de verschijningsdatum voor de spin-off rond Johnsons Luke Hobbs en Stathams Deckard Shaw vast op 26 juli 2019, nadat Fast 9 eerder werd verplaatst van 19 april 2019 naar 10 april 2020. Regisseur Shane Black wordt ondertussen gekoppeld aan de regiestoel van de spin-off.

Niet iedereen is enorm gelukkig met het complete verhaal. Acteur Gibson, die in de franchise het niet altijd even zekere sidekick-achtige personage Roman speelt, bleek via social media er een pittige mening op na te houden. Hij is met name niet te spreken over The Rock. De spierbundel verliest volgens Gibson het belangrijkste van de franchise uit het oog: het familiegevoel. Gibson meldt daarbij dat hij een spin-off weigerde waarin zijn personage en het personage van Tej Parker van Chris "Ludacris" Bridges centraal zouden staan.


De complete F&F-franchise bestaat ondertussen uit acht delen. Het eerste deel debuteerde in 2001 en met Fast & Furious 8 a.k.a. The Fate of the Furious verscheen dit jaar deeltje acht. De laatste twee delen noteerden boven de $1 miljard wereldwijd en in totaal noteerden de films $5,1 miljard wereldwijd. Fast & Furious 10, de film die de franchise zou moeten afronden, staat in de boeken voor 2 april 2021.

NieuwsFilm

meest populair