Ontvangst 'Geostorm' als verwacht: een ramp in vele opzichten

Maar ook vermakelijk, op een bepaalde manier.

Op de recensies van Geostorm rustte een embargo tot een dag na de release. En nu de recensies online staan, blijkt waarom. De critici is bikkelhard. En dat is ook niet raar, aangezien de prijzige film al tijden op de plank ligt. Hieronder een greep uit die recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op

FilmTotaal
"Geostorm voelt als Devlins wanhopige poging zich te meten met Emmerich; min of meer vergelijkbaar met hoe Christopher Nolans vaste cameraman Wally Pfister zijn regiedebuut maakte met de inferieure Nolan-film Transcendence."

RogerEbert.com
"Deze had wel een Sharknado of twee kunnen gebruiken om de boel wat op te vrolijken."

Hollywood Reporter
"Groot, dom en saai, van de co-schrijver van Independence Day die hoopt een regiecarrière te starten met een dezelfde aanpak - maar hij vergeet meerdere regels van het spel."

Time Out
"Het zal waarschijnlijk het meest aantrekkelijk zijn voor wetenschappers die wat te lachen zoeken."

We Live Entertainment
"Geostorm lijkt rampenporno beter te begrijpen dan Roland Emmerich zelf. Er wordt veel visueel getoond, maar er zijn ook de nodige actiescènes. Weet dat Independence Day er slechts drie had."

Movieweb
"Geostorm is behoorlijk dom en onlogisch, met een karrenvracht aan visuele effecten. 4DX is de enige manier om deze film te zien. Het verandert de film in een achtbaan."

Joblo
"Het is verschrikkelijk, maar ook soort van geweldig."

Entertainment Weekly
"Geostorm in een notendop: een boel van vermoedelijk verbonden scènes die niet van elkaars bestaan weten en mogelijk jaren uit elkaar zijn opgenomen."


De rampenfilm Geostorm van debuterend regisseur Dean Devlin kreeg peperdure reshoots, geleid door Danny Cannon. Er zijn rollen voor onder meer de opvallende namen Gerard Butler, Abbie Cornish, Alexandra Lara, Jim Sturgess, Amr Waked, Ed Harris en Andy García. Hieronder een blik wat je op het witte doek kunt verwachten, of al hebt gezien!



NieuwsFilm

meest populair