Blu-ray review: 'The Wall'

Blu-ray review: 'The Wall'

Nieuwste film van Doug Liman valt enigszins tegen.

Regie: Doug Liman | Cast: Aaron Taylor-Johnson (Isaac), John Cena (Matthews), Laith Nakli (Juba) |Release: 8 juni 2017 | Speelduur: 88 minuten
Regisseur Doug Liman staat bekend om het maken van inventieve films. Hij weet te spelen met je verwachtingen als kijker en doet dat de ene keer succesvoller dan de andere. In het geval van zijn nieuwste film, The Wall, valt het succes een beetje in het midden van de schaal: het is een prima film, maar eentje met z'n zwaktes. Vanaf nu op Blu-ray en Dvd verkrijgbaar.

Tijdens de oorlog in Irak worden Sergeant Locke en luitenant Hobbs, in een totaal verlaten dorp, onder schot gehouden door de beruchte Irakese sluipschutter "Ghost". Terwijl Hobbs zwaargewond op de grond ligt, verschanst Locke zich achter een muur en probeert hij hulptroepen op te roepen. Maar in plaats daarvan raakt hij verwikkeld in een dodelijk kat- en muisspel met de sniper zelf...

The Wall scoort op RottenTomatoes een 6,1 en 67 procent van de critici was er positief over. Maar heel goed is de ontvangst nou ook weer niet: "The Wall weet het meeste te maken van zijn limitaties, hoewel niet genoeg om het te vermaken tot een actiefilm die genoeg boeit om een volwaardig geheel te vormen." De film kostte zo'n 3 miljoen dollar om te maken en leverde wereldwijd een lage 4,4 miljoen dollar op.


Bekijk de afbeelding

Media: 1x Blu-ray | Video: 2.40:1 | Audio: DTS HD 5.1: Engels, Frans | Ondertiteling: Nederlands, Frans | Retail release: oktober 2017 | EAN: 9-789461-874993 | Met dank aan: The Searchers / Amazon Studios
The Wall wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Voorop de poster van de film, die ons Aaron Taylor-Johnson laat zien en de goede ontvangst. Achterop zie je verder de gebruikelijke informatie en binnenin mooi een foto uit de film.

Beeld en audio

De beelden en audio zijn erg goed in deze film. Er zit nauwelijks kleur in: het geheel is opgenomen in de woestijn en Liman koos ervoor om zoveel mogelijk die indruk te geven. Dat betekent dat kleur gewoonlijk erg vaal aandoet. Tegelijk is het beeld wel mooi en helder en vallen sommige kleuren daardoor extra mooi op.

Dat was een slimme keuze van Doug Liman, die dat doortrekt naar de audio. Ook daar maakt hij goede keuzes: de film is gewoonlijk erg stil, maar daar aangevuld met effecten waar nodig. Die ingetogenheid maakt de dialoog bij vlagen erg intens en dat is knap.

Extra's

Er zitten helaas geen extra's op deze uitgave.

Mooie uitgave van een minder mooie film

De blu-ray uitgave van The Wall is een mooie. Audio en video zijn van hoge kwaliteit. Iets minder is de film zelf, die hier en daar wat tegenvalt, maar aan deze uitgave zal dat niet gelegen hebben.



NieuwsFilm

meest populair