Adam Driver helpt een 'Black Klansman' in nieuwe film van Spike Lee

Adam Driver helpt een 'Black Klansman' in nieuwe film van Spike Lee

John David Washington (zoon van Denzel) speelt de hoofdrol in de film.

Adam Driver (Silence, Paterson) en Laura Harrier (Spider-Man: Homecoming) zal een grote rol spelen in Spike Lee's misdaad-thriller Black Klansman voor Focus Features, Monkeypaw Productions, QC Entertainment, en Blumhouse.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ron Stallworth, een Afro-Amerikaanse politieagent uit Colorado die in 1978 infiltreerde in de Ku Klux Klan.

Stallworth wist al snel uit te groeien tot het hoofd van een regionale Klanvereniging en wist, door zich voor te doen als een blanke opperracist aan de telefoon en in andere typen correspondentie, gevoelige informatie over de Klan in te winnen. Wanneer hij andere Klanleden persoonlijk moest ontmoeten, stuurde hij een blanke collega.

Driver zal de rol spelen van een nogal ongemakkelijke, doch moedige en toegewijde undercover-agent, die tot de beste agenten van de Colarado Springs-politiemacht behoort.

Lee zal een script verfilmen dat hij samen met Charlie Wachtel, David Rabinowitz en Kevin Willmott schreef. Lee produceert daarnaast samen met Jason Blum, Jordan Peele, Sean McKittrick, Shaun Redick en Raymond Mansfield.

NieuwsFilm

meest populair