Tarantino op zoek naar nieuwe studio voor laatste films

Tarantino op zoek naar nieuwe studio voor laatste films

Iedere filmstudio mag bieden op de film over Charles Manson.

Regisseur en schrijver Quentin Tarantino werkte jarenlang goed samen met The Weinstein Company. Maar nu Harvey Weinstein de afgelopen weken door tientallen vrouwen beschuldigd is van verkrachting en seksuele intimidatie, vindt Tarantino het goed geweest en lijkt hij op zoek te zijn naar een nieuwe studio om zijn laatste twee films bij te maken.

Tarantino heeft volgens de site The Wrap het scenario voor zijn nieuwste film over de Manson-moorden, naar verschillende filmstudio's gebracht. Elke studio die het script krijgt, waarvan de meest prominente partijen Warner Bros., Universal en Paramount zijn, mogen bieden op de rechten voor de productie.

Nadat de eerste biedingsronde voorbij is, maakt de agent van Tarantino een eerste selectie. Daarna mogen studio's zich bij Tarantino zelf melden om te bieden op de rechten. Het script draait om de tragedie en het culturele fenomeen dat zich rond Charles Manson volgde en kijkt ook naar de beroemde slachtoffers van het geweld van Manson en zijn volgelingen.

Het script wordt overigens niet op een gewone manier verspreid: de studio's moeten naar het kantoor van WME, waar Tarantino bij aangesloten is, om daar het verhaal in te kunnen zien. Dat is nodig om de boel zo lang mogelijk geheim te houden. Bij The Hateful Eight ging dat immers mis - het script van die Tarantino-film lekte uit, waarop de regisseur het project eigenlijk helemaal niet meer wilde maken.



NieuwsFilm

meest populair