Blu-ray review 'Het leven van een loser 4'

Blu-ray review 'Het leven van een loser 4'

Met Alicia Silverstone :-)

Regie: David Bowers | Cast: Jason Drucker (Gregory "Greg" Heffley), Alicia Silverstone (Susan Heffley), Tom Everett Scott (Frank Heffley), Charlie Wright (Rodrick Heffley), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Bioscooprelease: geen

De bekende familiefilmreeks Diary of a Wimpy Kid is alweer bij een vierde deel aangekomen. Na de reeks met Zachary Gordon als de jonge Greg verscheen eerder dit jaar een soort van reboot met Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul a.k.a. Het leven van een Loser 4: Flutvakantie. De boekverfilming heeft een compleet nieuwe cast, met dit keer Jason Drucker als Greg en Alicia Silverstone en Tom Everett Scott als zijn ouders. Het kwam de reeks niet ten goede. De ontvangst was mager en de opbrengst zwakker dan bij de eerste delen.

In het $22 miljoen kostende The Long Haul (FT Stercijfer = 5,1) wordt oma 90 en naar aanleiding van haar verjaardag beginnen Greg Heffley en zijn gezin aan een roadtrip die ze nooit meer zullen vergeten. Greg heeft namelijk een plan. Hij wil de trip gebruiken om naar een gamebeurs te gaan en zo beroemd te worden. Hij zorgt ervoor dat het gezin de weg kwijtraakt en dat is het startsignaal voor complete chaos.

Fox bracht Loser 4, goed voor ruim $40 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712626089292 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Het leven van een Loser 4 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de schijf verschijnen het logo van Fox, de kijkwijzer (9 jaar) en het geanimeerde hoofdmenu, onder meer voor de extra's.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze High Def-uitgave van Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul is zoals het hoort. Het beeld is zeer strak met geen enkele ruis of andere storende zaken. Ook de kleur is erg fraai om te zien, welke erg natuurlijk overkomt. Leuk zijn de paar animaties die voorbijkomen en de visuele effecten zijn nog best goed gelukt. Prima schijf op dit punt.

Geluid

Met DTS-HD 7.1 heeft de film een prima volle en aanwezige geluidstrack gekregen en dit is vooral te horen door de flinke muzikale ondersteuning, aangeleverd door Edward Shearmur. Hij is bekend van onder meer de eerdere Diary of a Wimpy Kid-films en Elvis & Nixon. Er zijn ook voldoende achtergrondgeluiden, al ligt de focus vooral op de dialoog.

Bonusmateriaal

Op de schijf staan flink wat, vooral erg korte extra's. Hieronder een overzicht van wat je aantreft op de schijf:

Making a Scene: Dit zijn drie korte featurettes (Behind the Squeal, Alien Abdocution, When Seagulls Attack) die kort een blik achter de schermen gunnen, uiteraard aangevuld met de nodige interviews.

A Decade of Wimpy Fun: Zoals de titel al aangeeft is dit een terugblik op de franchise, welke ondertussen bestaat uit vier delen. De eerdere films zijn Diary of a Wimpy Kid (2010), Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules (2011) en Diary of a Wimpy Kid: Dog Days (2012).

Learn to Draw: Een prima extra waarin auteur Jeff Kinney laat zien hoe hij bepaalde personages tekent. Erg cool.

Deleted Scenes and Bloopers: Een reeks van verwijderde scènes die omringd wordt met bloopers. Soms leuk, soms minder lachwekkend.

Overige korte extra's: En dan zijn er nog extra's met korte clips met een toelichting, een gallerij, een korte featurette over de opnamelocaties, verwijderde animatie en de bioscooptrailer.

Voor de fan van Greg; nette Blu-ray!

Deze vierde Diary of a Wimpy Kid zal door de compleet nieuwe cast wel even wennen zijn voor de fan. Dit blijkt ook wel door de ontvangst en de box office opbrengst. Mogelijk is de vijf jaar tussen deel 3 en 4 ook niet echt slim geweest. Lange tijd werd er nog gesproken over een verfilming van Diary of a Wimpy Kid: Cabin Fever, maar of deze er gaat komen lijkt zeer onzeker.



NieuwsFilm

meest populair