Disney werkt al aan volgende tien jaar 'Star Wars'-franchise

Disney werkt al aan volgende tien jaar 'Star Wars'-franchise

Met grotere rollen voor niet-Skywalkers?

De komende paar jaar zijn er nog genoeg Star Wars-films te zien: The Last Jedi, Solo en Episode IX. Ook is er voor daarna een Obi-Wan Kenobi spin-off in ontwikkeling. Maar Lucasfilm kijkt ondertussen al verder dan dat. Kathleen Kennedy sprak over de plannen van de Lucasfilm Story Group voor de volgende paar jaar.

"We voeren op dit moment gesprekken over de volgende tien jaar aan Star Wars-verhalen en we kijken waar het verhaal heen zou kunnen," begon Kennedy. "Verhalen voorbij Episode IX met deze nieuwe personages: Rey, Poe, Finn, BB-8. Maar we kijken ook naar de mogelijkheden om te werken met mensen die de Star Wars-wereld wel zouden willen betreden en ons naar plekken willen brengen waar we nog niet gezien zijn. En het is opwindend, omdat het een enorm sterrenstelsel ver, ver weg is en de mogelijkheden daardoor eindeloos zijn."

Wat men precies beslist, hangt af van de plannen die de studio maakt met de Skywalker-saga. In het verleden hoorden we al eens dat, als de spin-offs succesvol genoeg zijn, het verhaal van de Skywalkers wel eens kan eindigen met Episode IX. Of iedereen dat even leuk vindt, is de vraag, maar tegelijk is het wel mooi om te zien dat Lucasfilm verder durft en wil kijken om te zien wat er straks allemaal mogelijk is.

Star Wars: The Last Jedi draait vanaf 13 december in de bioscoop. Solo: A Star Wars Story vanaf 24 mei 2018 en Episode IX vanaf 19 december 2019. Verder zal het jaar daarna vermoedelijk de Obi-Wan-film in december 2020.



NieuwsFilm

meest populair