Blu-ray review 'Security' - 'Die Hard' in een winkelcentrum!

Blu-ray review 'Security' - 'Die Hard' in een winkelcentrum!

Antonio Banderas versus Ben Kingsley.

Regie: Alain Desrochers | Cast: Antonio Banderas (Eduardo "Eddie" Deacon), Gabriella Wright (Ruby), Ben Kingsley (Charlie), Liam McIntyre (Vance) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Bioscooprelease: geen

Met een begeleidende tekst als 'DIE HARD in een winkelcentrum!' weet je al vrij snel dat je óf te maken hebt met een nieuwe film met Kevin James óf een goedkope straight-tot-dvd actiefilm. In dit geval is het 't laatste, en wel de film Security met de ooit zo bejubelde namen Antonio Banderas en Sir Ben Kingsley. Uiteraard is de film geen hoogvlieger, maar zeker weer wel een om te kijken als je voorraad betere films op is.

In Security (FT Stercijfer = 5,6) is Sean een nachtwaker in een winkelcentrum en riskeert hij zijn eigen leven als hij een onschuldig jong meisje beschermt tegen een groep gewapende gangsters. Die willen tot het uiterste gaan om het meisje uit te weg te ruimen voordat ze kan getuigen tegen hun baas. Maar dan moeten ze eerst voorbij Sean, een Irak veteraan met issues.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8719372004678 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Security zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnen het logo van Dutch FilmWorks, de kijkwijzer (16 jaar) en de trailers van The Hitman's Bodyguard, Logan Lucky en de remake Death Wish. Er is geen hoofdmenu.

Beeld en geluid

Dutch FilmWorks levert een prima schijf op wat betreft de beeldkwaliteit. De weergave is namelijk zeer sterk, met mooie volle kleuren en ook een prima zwart-weergave. Ook de donkere scènes - en daar zijn er voldoende van - houden verrassend genoeg zeer netjes stand met een prima detailweergave. Het beeld is ook vrij van ruis of andere storende zaken en al met al biedt de schijf in ieder geval op het gebied van de beeldkwaliteit een prima kijkervaring.

Geluid

Waar het beeld opvallend netjes is, is het geluid zeer standaard. De DTS-HD 5.1 track klinkt voldoende vol, maar van opvallende zaken is geen enkele sprake. De muzikale ondersteuning is zo basic als je maar kunt krijgen en deze overstemt alle mogelijke vormen van surround effects.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks lijkt geen voorstander van bonusmateriaal en met de verkoopprijs van nog geen 10 euro is duidelijk waarom. Overigens valt er online ook geen featurette te vinden..

Dertien in een dozijn-actiethriller; Blu-ray met een prima beeld

Tegenwoordig weet je bij een film met de naam Antonio Banderas dat het waarschijnlijk gaat om een standaard en onopvallend (actie)filmpje. De beperktere bijdrage van Sir Ben is ook niet opvallend, maar het is toch jammer dat zo'n topacteur in dergelijke films moet spelen om zijn rekeningen te betalen. Hieronder de trailer voor Security:




NieuwsFilm

meest populair