Algemeen

Chris Rock & Justin Timberlake maken muziek in biografische film 'Spinning Gold'

Over het leven van platenbaas Neil E. Bogart.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 07:48 in Algemeen
Na een periode van vijf jaar tijd boekt de biografische film Spinning Gold eindelijk vooruitgang. Niet alleen is er iemand aan de cast toegevoegd die naast hoofdrolspeler Justin Timberlake zal spelen, ook ziet het ernaar uit dat de productie begin volgend jaar in februari van start gaat. Hoewel andere acteurs vooralsnog een mysterie zijn, heeft The Tracking Board nu geleerd dat Chris Rock een plekje in de cast heeft bemachtigd.

Wie hij gaat spelen is eveneens een vraag. Timberlake kruipt in ieder geval in de huid van Neil E. Bogart, waar de biografische film over gaat. De Amerikaan, geboren in 1943, richtte op zijn dertigste platenmaatschappij Casablanca Records op en sleepte rockband KISS binnen als eerste cliënt. Volgens velen is Bogart o.a. verantwoordelijk voor de opkomst van discomuziek en popmuziek voor tieners. Naast KISS lanceerde hij ook de carrières van artiesten als The Hudson Brothers, Donna Summer en de Village People.

Bogart stierf medio 1982 aan de gevolgen van lymfklierkanker. Hij is 39 jaar geworden en liet een vrouw en vier kinderen achter. Één van zijn zoons, Timothy Scott Bogart, is verantwoordelijk voor het schrijfwerk van Spinning Gold. Hoewel het niet bevestigd is, oogt het ernaar dat hij eveneens zal optreden als regisseur. Dat zal hij dan doen met steun van ondernemingen als Foresight Unlimited (Lone Survivor) en The Boardwalk Entertainment Company. Spinning Gold wordt later door Sony Pictures uitgebracht.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair