'Murder on the Orient Express' krijgt sequel: 'Death on the Nile'

Met Kenneth Branagh opnieuw als regisseur en als Detective Poirot, inclusief die snor.

De snor komt terug! Er komt een vervolg op Kenneth Branaghs Murder on the Orient Express, zijn nieuwe bewerking van het klassieke boek van Agatha Christie: Death on the Nile. Branagh keert terug als regisseur en in de hoofdrol als de Belgische detective Hercule Poirot. Michael Green schrijft wederom het script.

Murder on the Orient Express koste 55 miljoen dollar en heeft inmiddels al bijna 150 miljoen opgebracht. Net zoals Murder on the Orient Express al eens in de jaren zeventig (1974) was verfilmd met een sterrencast, is dat ook het geval met Death on the Nile, dat in 1978 door John Guillermin werd verfilmd.

Hier de synopsis van het boek, van Harper Collins:

Geliefde detective Hercule Poirot gaat per boot op reis naar Egypte. De rust van een cruise over de Nijl wordt verstoord door de ontdekking dat Linnet Ridgeway door het hoofd geschoten is. Ze was jong, stijlvol en mooi. Een jonge vrouw die alles had, totdat ze haar leven verloor. Poirot moet meteen denken aan een uitspraak die hij eerder van een passagier hoorde: ''Ik zou graag mijn lieve kleine pistool tegen haar hoofd drukken en gewoon de trekker overhalen.''. Maar in deze exotische omgeving is niets ooit wat het lijkt.



NieuwsFilm

meest populair