Regisseur over low budget superheldenfilm 'Spawn'

Deze mag slechts $10 miljoen kosten.

Al jaren zijn er geruchten over een nieuwe film rond Spawn, de duistere superheld die in 1997 al zijn eigen film kreeg. De nieuwe nog titelloze Spawn krijgt echter maar een beperkt budget en dit levert de nodige uitdagingen op voor bedenker en regisseur Todd McFarlane.

In gesprek met Comicbook gaf McFarlane aan dat de film zich in New York zal afspelen, ondanks dat de superheldenfilm niet wordt opgenomen in de Big Apple. "We weten dat we het budget niet hebben, maar we willen er alles uithalen. En we weten ook dat deze wereld zich afspeelt in New York, dus we moeten wel in een omgeving zijn die overtuigend is. Zeker voor enkele buitenopnames. Ik denk dat ik wel wat snelle shots moet maken in New York City, maar weet dat je ook naar steden kijkt als Detroit en Cleveland," aldus de schrijver/regisseur.

Eerder werd bekend dat het budget zich zal beperken tot zo'n $10 tot $12 miljoen, aangezien McFarlane zo min als mogelijk inmenging wil van de studio. Daarom koos hij voor de lowgudget horrorfilm producent Blumhouse Productions. "Ik heb geen bekende gebouwen nodig. Het speelt zich af in de meer ruigere omgevingen van de stad en die kun je ook ergens anders vinden. Als we hier $100.000, daar $200.000 en weer ergens anders een half miljoen kunnen besparen, dan kunnen we weer een andere truc inzetten of een andere acteur aantrekken. We moeten elke dubbeltje drie keer omdraaien, zodat we er alles uithalen."

Er is overigens nog geen verschijningsdatum bekend. Naar verwachting starten begin volgend jaar de opnames, dus we zullen spoedig iets moeten gaan horen over de cast.



NieuwsFilm

meest populair