Algemeen

Regisseur over low budget superheldenfilm 'Spawn'

Deze mag slechts $10 miljoen kosten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 09:58 in Algemeen
Al jaren zijn er geruchten over een nieuwe film rond Spawn, de duistere superheld die in 1997 al zijn eigen film kreeg. De nieuwe nog titelloze Spawn krijgt echter maar een beperkt budget en dit levert de nodige uitdagingen op voor bedenker en regisseur Todd McFarlane.

In gesprek met Comicbook gaf McFarlane aan dat de film zich in New York zal afspelen, ondanks dat de superheldenfilm niet wordt opgenomen in de Big Apple. "We weten dat we het budget niet hebben, maar we willen er alles uithalen. En we weten ook dat deze wereld zich afspeelt in New York, dus we moeten wel in een omgeving zijn die overtuigend is. Zeker voor enkele buitenopnames. Ik denk dat ik wel wat snelle shots moet maken in New York City, maar weet dat je ook naar steden kijkt als Detroit en Cleveland," aldus de schrijver/regisseur.

Eerder werd bekend dat het budget zich zal beperken tot zo'n $10 tot $12 miljoen, aangezien McFarlane zo min als mogelijk inmenging wil van de studio. Daarom koos hij voor de lowgudget horrorfilm producent Blumhouse Productions. "Ik heb geen bekende gebouwen nodig. Het speelt zich af in de meer ruigere omgevingen van de stad en die kun je ook ergens anders vinden. Als we hier $100.000, daar $200.000 en weer ergens anders een half miljoen kunnen besparen, dan kunnen we weer een andere truc inzetten of een andere acteur aantrekken. We moeten elke dubbeltje drie keer omdraaien, zodat we er alles uithalen."

Er is overigens nog geen verschijningsdatum bekend. Naar verwachting starten begin volgend jaar de opnames, dus we zullen spoedig iets moeten gaan horen over de cast.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Wat bij Spawn uit 1997 voor mij een beetje tegenviel waren vooral de scènes die begeleid waren door slechte computer animatie.
Hopelijk zijn ze met dit (bizar) lage budget gedwongen om creatief te zijn met hun praktische effecten en krijgen we lekker veel make-up.
Ben alleen huiverig voor de director skills van McFarlane.

Frietgezicht

Avatar

Maar zelfs goede make-up enz kost aardig wat toch.
Ik snap dat er geen budget a la Spider-Man wordt uitgetrokken voor zo'n film maar kan toch wel ietsje meer zijn.

Weet niet wat die Hellboy 3 voor budget heeft maar daar zou het best in de buurt van mogen zijn.


De 1997 versie vond ik toen(andere tijd ook met o.a. Batman & Robin) een leuke film.
De badguys en actie enz waren wel vermakelijk alleen de laatste 15 minuten in de hel waren tenenkrommend o.a. door de special effects.

Frietgezicht

Avatar

Jammer trouwens dat Spawn geen serie wordt op Netflix van ong 12 afleveringen.
Behalve dat je met Spawn makkelijk een seizoen kunt vullen heb je dan ook een groter budget.
Daredevil kost bijv rond de 40 miljoen.

Goku32

Avatar

Ik vond de Spawn film uit 1997 niet zo slecht. Maar toen was ik jong hahaahaah, zolang de nieuwe maar een R rated movie word kan het een goeie film worden

Akke Moeka Hara

Avatar

Het beste uit Spawn 1997 was Leguizamo als de clown.

Sunspot

Avatar

Vopnd die van '97 wel cool altijd vroeger, keken we met vriendengroep meerdere keren.

Nooit meer gezien sindsdien, hoeft ook niet denk :D.

Ben benieuwd wat er uit gaat komen, kan wel goed zijn, kleinschaliger

GreenHornet

Avatar

doe het dan net als Deadpool rond de 60.

Sunspot

Avatar

Ja, Deadpool was echt goed gedaan, kwam groot genoeg over, meerdere mutanten die er vet uitzagen, goeie CGI.

GreenHornet

Avatar

met low budget ga je creatief doen, minder cgi. Dat is ook het probleem van JL hoog budget. veel kosten aan CGI, creatief proces was een ramp.

Da Villain

Avatar

Tijdje geleden dat ik het met je eens was, Groentje :-)

nieuwslaatste nieuws

meest populair