Pixar gaat met 'Coco' opnieuw verrassen!

Pixar gaat met 'Coco' opnieuw verrassen!

Enorm goed ontvangst; sterke financiële prestaties.

Toen de eerste beelden van Pixars Coco verschenen werd er door de animatiefilm-liefhebbers als snel een link gelegd met The Book of Life uit 2014. Beide animatiefilms zijn namelijk gebaseerd op het Mexicaanse 'Día de Muertos', oftewel de 'Dag van de Doden'. De recensenten en het grote publiek laten deze vergelijking links liggen en Coco stevent af op flink wat Box Office-succes.

De ontvangst van de animatiefilm van Lee Unkrich blijkt overweldigend. Op Rotten Tomatoes scoort de film na 151 recensies een mooie 96% met een 8,1 als gemiddelde waardering. Ook heeft de film in de States een CinemaScore van een A+ en de IMDb scoort tot op heden een waanzinnige 9,1.

Ook financieel gaat het goed. In Mexico is Coco zelfs al de financieel hoogst scorende film ooit. De teller staat daar al op een ongekende $48,8 miljoen en tikte daarmee The Avengers van zijn voetstuk. Op woensdag opende Coco in de States en noteerde gelijk een fraaie $13,2 miljoen. Komende dagen lijkt de film zo'n $70 miljoen op te gaan halen, al kan dit nog hoger uitpakken. Zeker doordat de ontvangst zo sterk is.

Volgende week debuteert Coco ook in de Nederlandse bioscoopzalen.


In Coco droomt de jonge Miguel (Anthony Gonzalez) ervan om een talentvol muzikant te worden, zoals zijn idool Ernesto de la Cruz. Dit ondanks dat zijn familie al generaties lang muziek bant. Als hij zijn droom najaagt, belandt hij in het verbluffende en kleurrijke Land of the Dead, waar hij de nodige avonturen beleeft. Hij ontmoet daar onder meer de bedrieger Hector (Gael García Bernal) en samen gaan ze op zoek naar het verhaal achter de geschiedenis van Miguels familie.

NieuwsFilm

meest populair