'Master and Commander'-vervolg is mogelijk

'Master and Commander'-vervolg is mogelijk

Russell Crowe heeft er nu al zin in.

Russell Crowe hint er weer naar dat een vervolg op Master and Commander mogelijk is. Het was een van de meest geanticipeerde films van 2003, geregisseerd door Peter Weir en behoorlijk ambitieus. En een succes ook: de film verdiende wereldwijd meer dan 200 miljoen dollar, werd goed ontvangen en scoorde tien Oscar-nominaties. Maar en vervolg kwam er nooit.

Op Twitter hint Russell Crowe er nu naar dat men overweegt een tweede film te maken. De acteur schreef dat fans van het bronmateriaal, de twintigdelige boekenreeks van Patrick O'Brian, vooral contact op moeten nemen met 20th Century Fox om duidelijk te maken dat ze meer willen zien. Maar ook stelt hij dat er stemmen rondgaan dat meer materiaal mogelijk is.

Het is niet voor het eerst dat Crowe oproept tot meer films rond de Master and Commander-reeks. Eerder deed hij dat in de loop van december 2010 al en riep hij fans op om de toenmalige baas van Fox te mailen. Dat gebeurde, maar zonder gevolgen, want de film kwam er niet.

Master and Commander: The Far Side of the World speelt zich af rond de Napoleontische oorlogen en draait om de stirjd tussen de HMS Surprise en een Frans oorlogsschip. Zouden jullie een vervolg willen zien?

NieuwsFilm

meest populair