Waarom Adam Sandler geen recensies meer leest

Waarom Adam Sandler geen recensies meer leest

En geef hem ongelijk.

Je vindt hem geweldig of je juist helemaal niets: Adam Sandler, de komiek/acteur/schrijver/zanger bekend uit vele komedies. Zoals zijn oude toppers Happy Gilmore (1998), The Waterboy (1996) en Billy Madison (1995) - om er maar een paar te noemen. In een tijd dat er nogal wat te doen is rond het effect van recensies en juist het bundelen daarvan, laat Sandler weten waarom hij al tijden geen recensies meer leest.

"Toen ik Billy Madison deed, heb ik er een paar gelezen. En ze haatten de film. Ik was van, 'jeetje, wat gebeurt er in vredesnaam, man?' Ze probeerden de film te verwoesten. Dus ik ben gestopt met het lezen van recensies. Ik begreep het niet en het zorgde er ook voor dat ik wat raar ging denken. Toen we de volgende film aan het schrijven waren, zeiden een vriend en ik, 'denk je dat ze ons zullen haten als we dit doen?' We keken elkaar aan en zeiden, 'wat maakt het eigenlijk uit?' Al krijgt Meyerowitz goede kritiek," aldus Sandler in een artikel van Variety.

En geef Sandler ongelijk. Hij verdient bakken met geld en is jarenlang de best betaalde acteur geweest. Klaarblijkelijk liep en loopt - gezien zijn meerjarencontract bij Netflix - een groot deel van het publiek warm voor zijn doorgaans uiterst zwak ontvangen komedies.

Met Meyerowitz verwijst Sandler naar een van zijn nieuwste films, de dramakomedie The Meyerowitz Stories. Deze won de Palm Dog prijs tijdens het 2017 Cannes Film Festival en is al te bekijken via Netflix.



NieuwsFilm

meest populair