Blu-ray

Blu-ray review 'Despicable Me 3' - Op naar meer?

De vierde film in de reeks.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 23:01 in Blu-ray
Regie: Pierre Coffin en Kyle Balda | Stemmencast: Steve Carell (Gru/Dru), Kristen Wiig (Lucy), Trey Parker (Bathazar Bratt), Julie Andrews (Gru's moeder), Jenny Slate (Valerie da Vinci), Miranda Cosgrove (Margo), Dana Gaier (Edith), New Scharrel (Agnes), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: 28.06.2017 | Recensie: 2 sterren

Het eerste deel is alweer ruim 7 jaar oud en we zijn vier films in totaal verder. Na deel 2 en de spin-off rond de Minions verscheen dit jaar Despicable Me 3. Ondanks dat er zoveel rond Gru en zijn Minions opduikt, blijft het publiek de bioscopen plat lopen voor de animatiefilms van Illumination Entertainment. Nadat Minions al het miljard passeerde, presteerde Despicable Me 3 hetzelfde, met een eindscore van zo'n $1.032 miljoen.

In het - slechts - $80 miljoen kostende Despicable Me 3 (FT Stercijfer = 7,7) wordt Gru ontslagen bij de Anti-Schurken Vereniging omdat hij Balthazar Bratt heeft laten ontsnappen. Gru krijgt hierdoor last van een identiteitscrisis. Tot er op een dag een mysterieuze vreemdeling voor de deur staat om hem te vertellen dat hij een tweelingbroer heeft. Een broer die er alles voor over heeft om net zo een verschrikkelijke superschurk te worden als zijn tweelingbroer. Gru zal opnieuw ontdekken hoe goed het voelt om slecht te zijn.

Universal Pictures bracht Despicable Me 3 onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijf, met uiteraard ook het bonusmateriaal.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS:X en Nederlands DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083125332 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Despicable Me 3 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Na het opstarten van de schijf verschijnt na het logo van Universal Pictures de taalselectie, gevolgd door een promo voor de thema-attractie in Universal Studios en een trailer voor een Mariah Carey-video. Daarna start het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

De beeldkwaliteit van deze niet beeldvullende animatiefilm is uiteraard van de bovenste plank. De voortreffelijke scherpte en de fraaie volle en pakkende kleuren zorgen voor een fantastisch plaatje op het plasma scherm. De animaties van Illumination zijn ook erg fraai, ondanks dat het niet het niveau haalt van bijvoorbeeld Pixar. Daarvoor is het geheel niet gedetailleerd genoeg. Maar verder dus een uitstekend beeld!

Geluid

Het Engelstalige geluid wordt aangestuurd door DTS:X MA track en de Nederlandse track komt binnen via een DTS-HD MA 7.1 track. Beide tracks zijn indrukwekkend te noemen, met veel muzikale ondersteuning in de vorm van bekende hits veelal uit de jaren 80 en 90. Het geheel is gecomponeerd door Heitor Pereira, ook verantwoordelijk voor de andere films en het toekomstige Smallfoot.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal bestaat uit veel korte humoristisch bedoelde video's, zoals mini-filmpjes, muziekvideo's en andere Minion-ongein. Hieronder de meest interessante uitgelicht:

Character Profiles: Dit zijn korte video's waarin de cast zich uitlaat over hun personages, de video's zijn Steve Carell: Gru & Dru, Kristen Wiig: Lucy, Miranda Gosgrove: Margo, Dana Gaier: Edith en Nev Scharrel: Agnes.

The Making of Despicable Me 3: Eigenlijk de meest inhoudelijke extra waarin een blik wordt geworpen op de realisatie van de film. Met nog geen 7 minuten enorm kort. Er komen onderwerpen voorbij over de personages, het verhaal, de regisseurs, het stemmenwerk en het ontwerp.

Developing Dru: Dit bekende personage heeft zijn eigen featurette gekregen. Leuk om te zien hoe hij tot leven komt.

The AVL Files: Een soort van interactief bedoelde extra waarin er gekeken kan worden naar de personages Gru, Lucy, Dru, Balthazar Bratt, El Macho en Vector. Speels, maar basic.

Freedonia Visitors Guide: Eveneens een interactieve extra waarin de locaties in de film centraal staan, met The Crooked Forest, The Tipsy Unikorn, The Cheez Festival, The Riviera en Free Range Pigs.

Uitstekende, maar afwijkende afsluiter; prachtige schijf!

Despicable Me 3 is zeker niet het best ontvangen deel in de reeks, maar wel de financieel succesvolste van de drie Despicable Me-films. Alleen de spin-off Minions deed het nog iets beter. De franchise lijkt daarmee ook zeker niet aan zijn einde. Op 3 juli 2020 moet Minions 2 verschijnen en daarna gaat Illumination door met de hoofdreeks. Despicable Me 4 is al aangekondigd, maar heeft nog geen datum.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws