Rian Johnson geniet volledige vrijheid bij maken nieuwe 'Star Wars'-trilogie

Rian Johnson geniet volledige vrijheid bij maken nieuwe 'Star Wars'-trilogie

Hij is dol op de samenwerking met Disney en Lucasfilm.

Regisseur Rian Johnson brengt ons op 13 december Star Wars: The Last Jedi, maar heeft ondertussen van Disney de opdracht gekregen ook een geheel nieuwe filmtrilogie die zich in het universum van de franchise afspeelt te maken. Johnson is pas net begonnen met werken aan de trilogie, maar geniet alvast heel veel vrijheid.

"Op dit moment heb ik alle vrijheid van de wereld," begon Johnson. "Dat is het punt dat mij zo opwindt: ik kan naar nieuwe plekken gaan, nieuwe mensen laten zien en uitzoeken wat zich daar buiten bevindt. Ik mag een verhaal vertellen dat drie films in beslag neemt en ervaar daarbij geen grenzen. En dat is behoorlijk opwindend."

Waar regisseurs als Phil Lord en Chris Miller niet genoeg vrijheid kregen van Disney bij het maken van Solo: A Star Wars Story en daarom moesten opstappen, is dat voor Johnson dus heel anders. Zijn visie blijkt genoeg overeen te stemmen met die van Disney en Lucasfilm om volledige vrijheid te krijgen. Dat is mooi en laat zien dat de studio's er heus wel voor open staan om regisseurs de nodige vrijheid te geven, zo lang dat maar binnen het idee van de studio's past.

Johnson vertelde verder nog dat hij vooral het samenwerken met de studio's zo mooi vond. "We naderen het einde, en Kathleen Kennedy, Bob Iger, Alan Horn, Alan Berkman en alle anderen binnen Disney, vinden het jammer dat het tot een einde komt. En dus zochten we naar een manier om samen te blijven werken. Dat is het moment waarop ik met het idee van een nieuwe trilogie met een nieuw verhaal op de proppen kwam. Want dat leek mij enorm opwindend."

Wanneer de eerste film uit moet komen is nog niet bekend. Het enige wat we weten is dat de films "een hoek van het sterrenstelsel verkent die niet eerder bekeken is in de Star Wars-franchise."



NieuwsFilm

meest populair