Algemeen

Rian Johnsons 'Star Wars'-trilogie wordt helemaal nieuw

En kent dus geen connecties met de bekende verhalen.

door Jim Pedd om 14:06 in Algemeen
Regisseur Rian Johnson is al begonnen met nadenken over zijn nieuwe Star Wars-trilogie. Die blijkt niet alleen helemaal geen connecties te hebben met de andere films, ook mag Johnson alle films maken. Al weet hij dan weer niet zeker of hij daadwerkelijk alle drie de films wil regisseren.

Tijdens een interview met Collider vertelde Johnson niet zeker te weten of hij alle drie de films zou willen regisseren. "Eerlijk gezegd weet ik dat nog niet. Ik weet dat ik het hele ding ga maken, het idee is om een groot verhaal te maken, maar ik weet alleen zeker dat ik de eerste ga schrijven en regisseren. Daarna moet ik er nog over nadenken - we werken er nog aan. Maar ik weet wel dat ik het hele verhaal wil bedenken, en daarna zien we wel."

Uit een gesprek met Screen Rant blijkt dat de trilogie van Johnson ook geen enkele connectie met de franchise die we al kennen moet hebben. "Ik ga een compleet nieuwe trilogie bedenken die hier ook niets mee te maken zal hebben. Ik ga iets nieuws bedenken en dat maken."

Daarmee spelen Disney en Lucasfilm in elk geval handig in op een kritiekpunt sinds de franchise terug is: er zou iets teveel focus op de bekende elementen, waaronder de Death Star, de Skywalkers en andere bekende personages, liggen.

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

James Gunn moeten ze vragen om een deel te doen.

Master Of Films

Avatar

Die Rian is wel een populair figuur hier op FT. Ik zou zweren dat hij IT had geregisseerd :P

Sand

Avatar

Wisten jullie al dat hij een compleet nieuw verhaal mag verzinnen en volledige vrijheid heeft !

shellghost

Avatar

The Old Republic. Kom op.

Frietgezicht

Avatar

Ik heb het gevoel dat ik dit al even wist maar blijkbaar heb ik mijn kennis onderschat.
Ik weet ook dat de nieuwe Terminator alles na deel 2 negeert dus zeg het toch maar even.

Xenolicker

Avatar

Een Star Wars-trilogie die niks met Star Wars te maken heeft? De Destroy Comet en Duke Airdancer?

Master Of Films

Avatar

Ik hoop dat de nieuwe Star Wars trilogie op Star Trek gaat lijken. Want ik vind de nieuwe Star Trek teveel op Star Wars lijken.

Artificialis

Avatar

Wat heeft Rian Johnson gedaan om zoveel eer te verdienen? Zijn voorgaande films stelde niks voor. Er wordt net gedaan alsof hij Steven Spielberg is ofzo.

Robbepost

Avatar

Hulk krijgt ook geen solofilm!

Da Villain

Avatar

Justice League's box office gaat slecht, wisten jullie dat al?

Master Of Films

Avatar

Trouwens wisten jullie dat Quentin Tarantino aan een Star Wars film. Het gaat Star Trek heten. Hij zou zijn ideeën reeds hebben voorgelegd aan J.J. Abrams die vervolgens het stokje heeft over gedragen aan the next Steven Spielberg: Rian Johnson.

Frietgezicht

Avatar

Sinds afgelopen bekend geworden is dat het eerste gesproken woord in The Last Jedi 'we're' is heb ik er alle vertrouwen in.

Ik gok zelf op 'we're gonna need a bigger boat' of 'we're not family Rey'

benjamin

Avatar

Artificialis "Wat heeft Rian Johnson gedaan om zoveel eer te verdienen?"
Gewerkt aan afleveringen van Breaking Bad (waaronder Ozymandias) en aan films als Looper, Brick en The Last Jedi. Betere vraag is wat hij gedaan heeft om zoveel wantrouwen van jou te verdienen?

23VDV23

Avatar

@Artificialis: zijn afleveringen voor Breaking Bad (met een speelduur van 45 minuten vaak gewoon speelfilms in het klein) behoren tot de besten en interessanten van de serie, waaronder de beruchte 'Fly' (vreemde aflevering, maar wel lekker eigenzinnig) en de ijzersterke 'Ozymandias', die tot critici tot één van de beste afleveringen van een drama-serie ooit wordt gerekend. Dan wordt 'Fifty-One' nog vaak over het hoofd gezien, maar ook die is ijzersterk geregisseerd. Zijn CV op gebied van films is misschien niet zo tot de verbeelding sprekend. 'Looper' was aardig, 'Brick' en 'Brothers Bloom' zijn verfijnde eigenzinnige indies die onterecht door weinig mensen zijn gezien. Maar al puur op basis van zijn werk voor Breaking Bad heeft hij mij wel van zijn kwaliteiten als regisseur overtuigd. Dramaseries van dat kaliber zijn al jarenlang stukken interessanter, zeker inhoudelijk, dan het gros dat Hollywood te bieden heeft. Dus een maker die vanuit die hoek een franchise als Star Wars onder handen neemt juich ik wel toe.

Frietgezicht

Avatar

^ 23VDV2, +1 (wat was idd The Fly heerlijk apart)
Vergeet ook niet bij alles wat je al zegt dat ze bij Disney natuurlijk al The Last Jedi gezien hebben voordat ze hem de nieuwe trilogy hebben gegeven dus ze moeten wel uitermate tevreden zijn met het resultaat van die film.

Artificialis

Avatar

Alan Taylor heeft 7 afleveringen van Game of Thrones geregisseerd en komt vervolgens met Thor: The Dark World en Terminator: Genisys aan.. Dat Rian Johnson 3 afleveringen van Breaking Bad heeft geregisseerd geeft mij geen enkel vertrouwen.

Zijn films zijn tot nu toe minder dan matig geweest. Op basis van het promotiemateriaal lijkt The Last Rehash nog het grootste dieptepunt tot nu toe te worden. Kathleen Kennedy vertrouwt deze man vervolgens de hele nieuwe trilogie toe? Ze is nog dommer dan ze overkomt.

SunChaser

Avatar

Negeert de nieuwe SW trilogie Terminator 3, 4 en 5?

23VDV23

Avatar

@Artificialis: ik vind Breaking Bad een stuk verfijnder dan Game of Thrones. Toegegeven, ik ben geen fan van Game of Thrones. Maar Breaking Bad leunt veel meer op de karakters, hun ontwikkelingen en hun onderlinge relaties ten opzichte van het spektakel van Game of Thrones. Dat allemaal zo geloofwaardig en krachtig tot de kijker brengen als er in Breaking Bad gebeurde vraagt mijns inziens meer van een regisseur dan bij Game of Thrones, maar daar zullen er het ook genoeg niet mee eens zijn. Verder vind ik zeker Brick en Brothers Bloom ook zeker niet minder dan matig. Ze zijn niet voor iedereen weg gelegd, dat zeker niet. Maar je ziet wel dat er een maker achter zit die het vak verdomd goed in de vingers heeft (zowel scenario als regie) en met hele originele keuzes durft te komen. Juist dát is iets wat ik graag in nieuwe Star Wars films zou willen zien.

benjamin

Avatar

Artificialis "Zijn films zijn tot nu toe minder dan matig geweest. Op basis van het promotiemateriaal lijkt The Last Rehash nog het grootste dieptepunt tot nu toe te worden. Kathleen Kennedy vertrouwt deze man vervolgens de hele nieuwe trilogie toe? Ze is nog dommer dan ze overkomt."
Sinds wanneer is de 93% die Looper op RT kreeg nu ook al minder dan matig? Los daarvan lijkt het mij vooral dom te vergeten dat Kennedy ondertussen The Last Jedi gezien heeft en dus beter die film kan inschatten dan de rest van het publiek (waarvan alweer het grote deel er geen dieptepunt in ziet) en dat er ongetwijfeld gesprekken zullen geweest zijn die tot deze beslissing geleid zullen hebben.

Master Of Films

Avatar

SunChaser "Negeert de nieuwe SW trilogie Terminator 3, 4 en 5?"
Eerder de prequel trilogie, waar sommigen mensen op deze website nog steeds een harde plasser van krijgen.

Artificialis

Avatar

ik vind Breaking Bad een stuk verfijnder dan Game of Thrones.

Wat wil je hier nou mee zeggen? Dat Game of Thrones zoveel slechter is dat het logisch is dat Alan Taylor vervolgens waardeloze films regisseert? Maar dat het regisseren van Breaking Bad wel garant staat voor goede films? Terwijl Rian Johnson dat tot nu toe nog niet heeft laten zien? Zijn huidige werk is op geen enkele manier een garantie voor The Last Jedi, laat staan een reden om hem een complete nieuwe Star Wars trilogie toe te vertrouwen.

Los daarvan lijkt het mij vooral dom te vergeten dat Kennedy ondertussen The Last Jedi gezien heeft en dus beter die film kan inschatten dan de rest van het publiek.

Houd toch op joh, de gedachte dat Kathleen Kennedy weet waar ze mee bezig is moet de domste opmerking zijn van deze week.

ridjieddo

Avatar

+1 Artificialis. Op basis van zijn ‘achievements’ en cv geven ze hem veel te veel credit (er zijn tal van andere regisseurs die betere prestaties geleverd hebben). Om bovendien totaal geen connecties te maken met de vorige delen slaat ook helemaal nergens op. Misschien hebben ze hem juist aangesteld omdat de studio een ‘makkelijker’ persoon wilt die doet wat de studio hem opdraagt?

benjamin

Avatar

ridjieddo "Misschien hebben ze hem juist aangesteld omdat de studio een ‘makkelijker’ persoon wilt die doet wat de studio hem opdraagt?"
En waarom zouden ze dat doen en dan hem vragen om te doen alsof hij wél vrijheid krijgt en zou een regisseur die eerder toch zich enigszins liet opmerken met z'n eigen werk daar dan klakkeloos in meegaan?

Soms is de simpelste verklaring echt wel de juiste en ik snap niet goed waarom "Lucasfilm was tevreden over het resultaat van The Last Jedi en de samenwerking en heeft na het voeren van gesprekken besloten hem een nieuwe opdracht te geven" plotseling zo moeilijk te geloven lijkt...

ridjieddo

Avatar

@ben: er was net een artikel van filmtotaal over Nolan als laatste regisseur die nog van zijn vrijheid kon genieten. Je denkt toch werkelijk niet dat jouw ‘simpelste’ verklaring hier van toepassing is? Met het huidige franchise-klimaat en studios die heel dicht op de producties zitten zoals rucubrik hierboven al aangeeft?

benjamin

Avatar

ridjieddo "Je denkt toch werkelijk niet dat jouw ‘simpelste’ verklaring hier van toepassing is? Met het huidige franchise-klimaat en studios die heel dicht op de producties zitten zoals rucubrik hierboven al aangeeft?"
Er zijn nog wel wat andere mogelijkheden dan 0% controle en 100% controle. Ik denk niet dat iemand ontkent dat er bepaalde lijnen zijn waartussen de makers van Star Wars-films moeten blijven. Maar dat wil niet zeggen dat ze binnen die lijnen niet over wat vrijheid kunnen beschikken en eigen zaken kunt inbrengen. Daarom dus dat het zo belangrijk ook is om gesprekken te voeren met deze mensen om te zien of je op dezelfde golflengte zit.

Jack Shit

Avatar

Jeetje, ik zou willen dat bijvoorbeeld plastic net zo goed gerecycled zou worden als dit flartje nieuws.....

23VDV23

Avatar

@benjamin: precies. Daarnaast is het ook wel erg makkelijk om op die Kennedy te bashen. Als je dan een CV zo als maatstaf neemt zoals sommigen hier doen dan is die enorme twijfel over Kennedy al helemaal niet gegrond. Ze begon haar carrière met E.T. en heeft daarna aan een hele reeks films gewerkt die tegenwoordig als klassiekers worden beschouwd. Back to the future, Jurassic Park, Schindler's List. Ze heeft grootheden als Spielberg en Zemeckis in hun hoogtijdagen van dichtbij aan het werk gezien. Die kan echt wel beoordelen of een regisseur z'n werk goed doet.

23VDV23

Avatar

Wie weet. Dat is puur afgaande op de trailers. Ik loop liever niet op de zaken vooruit en wacht tot ik de daadwerkelijke film heb gezien. Wat ik wel kan meenemen in deze discussie is de staat van dienst van Kennedy en het eerdere werk van Johnson. Op basis daarvan krijgt het bij mij op z'n minst het voordeel van de twijfel en verwacht ik van The Last Jedi veel meer originaliteit dan bij The Force Awakens. Bovendien jatte de eerste Star Wars film ook schaamteloos van bijvoorbeeld Kurosawa films, maar hoorde je er destijds niemand over omdat die films alleen onder de grootste cinefielen in de westerse wereld werden bekeken.

NieuwsFilm

meest populair