Blu-ray

Blu-ray review 'Ferrari: Race to Immortality' - de dodelijkste jaren van de Formule 1

De razende helden uit de jaren 50. Cool!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:50 in Blu-ray
Regie: Daryl Goodrich | Te zien: Enzo Ferrari, Peter Collins, Mike Hawthorn (archiefbeelden) | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: geen | Recensie: geen


Onlangs werd het Formule 1 seizoen van 2017 afgerond en voor de fans was het vooral tijdens de laatste races genieten van onze eigen Max Verstappen. Uiteraard reden ook de rode snelheidsduivels van Ferrari mee, het team dat als sinds 1950 actief is in de koningsklasse. Enzo Ferrari is in die beginjaren de grote man van de autosport, iemand die op een ongekende manier over snelheid durft te dromen. De twee sterren van Scuderia Ferrari zijn Peter Collins en Mike Hawthorn. Het zijn elkaars grootste concurrent en voor hen is het balanceren op de dunne draad tussen leven en dood.

Ferrari: Race to Immortality vertelt het verhaal over liefde en dood, over de overwinningen en tragedies van de grote kampioenen van Ferrari. Doordeweeks is het la dolce vita en in het weekend hopen dat je overleeft.

Universal Pictures bracht Ferrari: Race to Immortality - slechts beperkt in de wereldwijde bioscoopzalen verschenen - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 5053083135638 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Ferrari: Race to Immortality zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten verschijnt na het logo van Universal Pictures. Via de hoes wordt vrij snel duidelijk dat we te maken hebben met een vrij kale schijf, met enkel dat documentaire.

Beeld

Uiteraard is deze verdiepende documentaire geen grootste productie en ligt de kracht niet in een verbluffende beeldweergave. Toch ziet het er allemaal prima uit in High Definition, ondanks dat er veel archiefbeelden zijn. Alleen al doordat deze beelden in breedbeeld zijn, ziet het er moderner uit. Duidelijk een uitgave voor de fan, die weinig problemen zal hebben met deze weergave. Het past ook prima bij de sfeer.

Geluid

Het geluid sluit aan op het beeld. Heel indrukwekkend is het niet. Gelukkig is het geheel wel prima verstaanbaar en is het geluid van de archiefbeelden pakkend. Dit geeft het geheel nog meer charme. Meer valt er eigenlijk ook niet aan toe te voegen. Basic, maar net. Ervaren dus!

Bonusmateriaal

Universal Pictures heeft geen extra toevoegingen geplaatst op de schijf en dat is bij deze documentaire van zo'n 1,5 uur ook helemaal niet nodig.

Smullen voor de Ferrari-fan!

Dit is een prachtige en soms best indrukwekkende documentaire over de begin jaren van de Formule 1, met uiteraard de focus op Ferrari. Het wordt duidelijk dat er in die jaren een heel andere invulling was van het kopje 'veiligheid'. Alles leek wel te kunnen. Zowel op als naast de baan. Ondanks dat de bolides met meer dan 200 kilometer per uur over het circuit raasden, stond het publiek vlak naast de baan toe te kijken. Hieronder de trailer!0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair