Algemeen

Rian Johnson heeft nog geen verhaalidee voor zijn 'Star Wars'-trilogie

Hij wil simpelweg drie films rond een nieuw verhaal maken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:45 in Algemeen
Rian Johnson blijkt helemaal geen verhaal bedacht te hebben voor zijn nieuw te lanceren Star Wars-trilogie. De regisseur had enkel een plan voor drie films en nieuwe locaties. Maar geen enkel detail was uitgewerkt, hij had gewoon zin in meer films in de franchise.

"Het kwam ter sprake toen we bijna klaar waren met het maken van The Last Jedi. En nogmaals, ik wist dat ik de volgende film niet zou maken. Maar vond het wel heel leuk om deze film te regisseren en te mogen samenwerken met Kathy, met Disney en Bob Iger, Alan Horn en Alan Berg. Het was gewoon echt een goede ervaring. En daar stonden we met z'n allen... het was een beetje als je laatste schooljaar. Iedereen was zijn kluisje aan het uitruimen. En voelde zich toch wel verdrietig. En vroeg zich af, hoe zouden we nog verder kunnen?" begon Johnson.

Vervolgens legde hij uit dat er geen plannen voor een verhaal waren. "Toen besloot ik het idee gewoon in de groep te gooien. Ik zei dat ik het interessant zou vinden een nieuwe trilogie te maken, een verhaal over drie films te vertellen. Naar nieuwe plekken gaan, nieuwe mensen ontmoeten en een nieuw verhaal bedenken om in het Star Wars-universum te vertellen. Zonder grenzen. Dat klinkt opwindend. Daar reageerden ze heel positief op en dus kunnen we aan de slag."

Johnsons eerste film in de franchise, The Last Jedi, draait sinds gisteren in de bioscoop.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

"En daar stonden we met z'n allen... het was een beetje als je laatste schooljaar"

Het zal aan mij liggen, maar hij lijkt er tot aan de elleboog in te zitten........

Banned

Avatar

Valt af te wachten hoe The Last Jedi het zal doen. Recensies zijn misschien goed ik hoor toch ook wel wat kritiek van Star Wars fans maar ja goed zal het nooit voor iedereen zijn.

Lord Bono

Avatar

@Banned, kritiek zul je altijd hebben. Maar het is geen kritiek zoals bij de DCEU, waar de kwaliteit van de films matig is. Bij The Last Jedi is de kwaliteit van enorm hoog niveau en komt de kritiek juist op een aantal gewaagde keuzes van de regisseur. Overigens geldt die kritiek ook niet voor iedereen en denk ik dat iedereen er uiteindelijk wel mee kan leven. Na een nachtje slapen lukt mij dat wel in ieder geval :p

Shifty777

Avatar

Ondanks dat ik The Last Jedi nog eens moet zien om de balans op te maken, snap ik aan de hand van deze film wel echt waarom men hem een nieuwe trilogie wil geven. Johnson durft risico's te nemen, onverwachtse wendingen te implementeren en nieuwe dingen in het universum toe te voegen. Waar dit bij The Last Jedi naar mijn mening niet overal uit de verf komt, spat er wel veel potentie vanaf die in een nieuwe reeks beter tot zijn recht zou kunnen komen. Al zou ik een nieuwe vervolgtrilogie ook niet onlogisch vinden. Alles wat opgebouwd is in The Last Jedi, lijkt me onmogelijk om netjes af te ronden in slechts één film.

Steve-O

Avatar

The Last Jedi was top, precies wat Star Wars nu nodig heeft. Het was wat TFA had moeten zijn. Met name verfrissend en verrassend.

Ik kijk heel erg uit naar waar Rian mee op de proppen komt. Creatief is hij zeker, een goede schrijver en regisseur. Ik hoop dat hij mensen zoals Villeneuve en Nolan aantrekt om mee te werken aan zijn trilogie. Dat zou wat zijn.

nieuwslaatste nieuws