Biopic over Marlon Brando gepland

Biopic over Marlon Brando gepland

George Englunds boek The Way It's Never Been Done Before zal als basis dienen voor het verhaal van de film.

New Republic Pictures heeft de rechten gekocht van George Englunds boek The Way It's Never Been Done Before. Deze memoires moeten dienen als basis voor een ambitieuze biopic over de gelauwerde Hollywood-acteur Marlon Brando.

Brando wordt door zowel publiek als critici beschouwd als een van de beste acteurs uit de filmgeschiedenis en wordt gezien als een van de grondleggers van 'realistisch' acteren (ofwel Method acting) op het toneel en in films. Zijn spectaculaire acteerprestaties leverden hem acht Oscar-nominaties en twee gewonnen Oscars op.

Auteur Englund raakte in de jaren '50 bevriend met Brando en werd vervolgens door de acteur benoemd als hoofd van zijn productiemaatschappij. Englund regisseerde Brando daarnaast in de film The Ugly American. De twee waren vijftig jaar lang hechte vrienden, maar maakten ook mindere periodes mee. Brian Oliver (Black Swan, American Made) en John Hilary Shepherd zullen de film, die nog geen titel heeft, produceren.

De hamvraag is nu natuurlijk wie Brando zal (en kan) spelen in de film. Laat hieronder weten wie je graag als de iconische acteur zou willen zien in de biopic!



NieuwsFilm

meest populair