Algemeen

Disney reageert op tegenvallende publieksscore 'Star Wars: The Last Jedi'

Wat is er aan de hand?

door Jim Pedd om 10:58 in Algemeen
RottenTomatoes verzamelt twee typen scores. Allereerst zijn er de recensies van critici en het aantal sterren dat zij toekennen. Op de tweede plaats is er het cijfer van het publiek. Bij Star Wars: The Last Jedi liggen die twee behoorlijk ver uit elkaar.

Critici geven de film gemiddeld een 8,2 en het publiek een 6,6. Sterker nog, waar 93 procent van de critici positief was, is dat bij het publiek slechts 56 procent. Die score maakt dat Disneys voorzitter van de distributieafdeling Dave Hollis reageerde:

"Rian Johnson, de cast en het team van Lucasfilm hebben een ervaring gemaakt, die compleet Star Wars is, maar ook als iets fris, onverwachts en nieuws voelt," aldus Hollis. "Dat maakt hier een Star Wars-film van die het publiek nooit eerder gezien heeft. Het is iets waar mensen over praten, dat ze aan het denken heeft gezet. En als je de film hebt gezien, moet je nog een boel verwerken. We vinden dat heel positief en verwachten dat de mond-op-mond reclame erg positief zal zijn, dat mensen de film meer dan een keer willen zien en dat de feestdagen erg lucratief worden."

Overigens valt de schade op de IMDb behoorlijk mee. Daar scoort de film gemiddeld een 7,9 op 120.111 stemmen. Heb jij The Last Jedi al gezien?

43 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Asperientje

Avatar

Ik moet de film nog een keer zien om echt een oordeel te hebben. In de eerste instantie was ik niet tevreden, maar meerdere mensen zeggen dat de tweede keer beter is omdat je weet waar de film naartoe werkt.

Ed Crane

Avatar

Bla bla bla... ja leg maar even voor bijna de helft van je publiek dat teleurgesteld is uit hoe ze het echt horen te ervaren en wat ze er echt van moeten vinden.

Beau

Avatar

@Ed Crane: Wie zegt dat de helft van het publiek teleurgesteld is? Een metertje waar je zo vaak op kunt stemmen als je wilt, zonder zelfs de film gezien te hebben?

Ed Crane

Avatar

Precies. Disney voelt zich niet voor niets genoodzaakt erop in te gaan om te vertellen dat het wél compleet Star Wars is en dat iedereen het gewoon nog processen moet.

En dat het allemaal erg lucratief zal zijn.

horizon

Avatar

Er schijnt dus inderdaad een verhaal de ronde te gaan dat iemand een bot heeft gemaakt om audience score op RT te drukken.
En de franchise heeft er best een zwik haters bij gekregen. Die bij voorbaat al 1 of 0,5 geven.

Darthmar

Avatar

Ik moet hem nog zien maar verschillende vrienden hebben hem gezien en die zijn negatief. En dat zijn fanboys die zelfs de prequels meerdere keren in de bios bezochten maar deze niet meer willen zien.

23VDV23

Avatar

In mijn ervaring zijn het ook juist vaak de fanboys die deze film zo aanstootgevend vinden. De 'neutralere kijkers' die ik ken die hem hebben gezien vinden hem wisselvallig: wisselt momenten af die ijzersterk zijn met zaken die verwarrend tot 'cringe worthy' zijn. Ook de humor vinden die mensen vaak te veel, maar tegelijkertijd pikken ze er ook weer genoeg momenten uit die ze erg grappig vonden. Ik zelf kan me daar eigenlijk wel goed in vinden: op idee-niveau doorgaans erg interessant en sterk tot hier en daar zelfs ijzersterk, maar in de uitvoering heel wisselend. Los daarvan vind ik het bovenal wel lekker dat er zo'n polariserende Star Wars-film is die in ieder geval niet alles op safe speelt zoals TFA. Want hoewel ik die zeker wel vermakelijk vond, vond ik dát aan TFA wel teleurstellend.

Beau

Avatar

@Horizon: of er een bot is, is moeilijk te zeggen. Maar het feit dat er bij dit soort films vaak al tienduizenden stemmen op RT geregistreerd zijn nog voordat de film in première is gegaan, moet toch alvast een belletje doen rinkelen.

benjamin

Avatar

Gaat nu elke studio wiens film geen A+ op CinemaScore krijgt - de grote meerderheid van de films - moeten reageren op de tegenvallende publieksscore van die films in kwestie?

Ed Crane

Avatar

Disney voelt blijkbaar die noodzaak.

ThreeEyesLion

Avatar

Na de 1e keer gezien te hebben wist ik niet wat ik er van moest denken. De 2e keer vond ik hem een stuk leuker. Echter is het verhaal erg teleurstellend en zijn er twists ingegooid alleen maar om twists te hebben. De verwachtingen waren gewoon te hoog, maar ik ben wel teleurgesteld in hoe de film is verlopen als je bedenkt dat er 1,5 jaar geleden al een einde is gemaakt aan de opnames. Er had echt wel een beter verhaal vertelt kunnen worden dan dit.

horizon

Avatar

Dinsey zal die A op cinemascore wel best vinden.

Het discussiepunt is de audience score op rottentomatoes. Botwerk of niet die is best laag.

Maar net als bij mother! vind ik dit hate it/love it wel goed.

Beau

Avatar

Voor de mensen die vinden dat de Audience Ratings van o.a. RT wel betrouwbaar zijn: ik wil jullie eventjes vragen om eens een aantal van die stemmers te bekijken, met name de negatiefste (0.5-1) en de positiefste (5), want je leert er een heleboel uit. Vooral dat hun TLJ-rating de enigste is die ze gedaan hebben.

jin72

Avatar

Ik heb de film gisteren gezien en vond de film erg teleurstellend

Ed Crane

Avatar

Voordat is aangetoond dat er een bot zou zijn is er geen reden voor me aan te nemen dat dat verhaal eerder typisch een wat paranoïde samenzweringstheorie is van fanboys.

Comments op youtube en andere plekken zijn immers ook niet onverdeeld positief, ik krijg een soortgelijke indruk.

Voor mij maakt het niet uit. Ik heb de film nog niet gezien, maar audience scores boeien me verder sowieso niet en zoveel films die ik goed vind verdelen het publiek zeer. Beter dat dan van die lame crowdpleasers.

Shifty777

Avatar

Ik moest de film de eerste keer laten bezinken, maar dat had ik ook bij The Force Awakens. Op de eerste plaats heb ik dit omdat ik al een keer bedrogen uitkwam met de prequels en ben ik nu telkens eerst erg sceptisch met een nieuwe Star Wars-film. Bij beide films was de tweede keer om de balans op te maken en beide keren wonnen de sterke punten het voor mij van de zwakke punten. The Last Jedi doet een hoop nieuwe dingen en durft risico te nemen, wat ik respecteer en wat vaak werkt en voor verrassingen zorgt. Op sommige momenten slaat dit echter ook de verkeerde kant uit, de grappen (ondanks dat ik erom kon lachen) vond ik niet altijd gepast binnen de context, één subplot is volledig overbodig en niet interessant en een ander subplot was overbodig geweest als twee personages logischerwijs met elkaar gecommuniceerd hadden. Echter biedt de film daarentegen een paar ontzettend goede karakterevoluties voor een hoop personages, durft het nieuwe dingen te introduceren en bekende dingen juist anders te doen, wat het voor mij in de optelsom een boeiende kijkervaring maakte en een verrijkende toevoeging aan de saga. Er zijn mensen die dit een meesterwerk of het beste deel vinden, dat vind ik ver overtrokken. Maar hij is zeker beter dan de prequels. De Youtube-reviews zijn over het algemeen eerder aan de positieve kant en het merendeel van de mensen die ik sprak die de film zagen waren enthousiast, van de neutrale tot aan de hardcore kijkers. Naar mijn idee is de discussie overtrokken, maar die discussie was er ook na The Force Awakens. Goed is het toch nooit.

Beau

Avatar

Shifty777: Voor het grootste deel volg ik je. Enkel over de communicatie tussen 2 personages, want uiteindelijk, waarom zou H. haar plan aan P. uit de doeken doen. Ze kennen elkaar duidelijk niet, en P. is zonet door L. gedegradeerd omdat hij haar bevelen naast zich neerlegde en daardoor verantwoordelijk is voor de vernietiging van de bommenwerpers en de dood van de bijhorende crew.

Daanminator

Avatar

Vond deze film best ok maar ik hou niet van de humor erin.

Shifty777

Avatar

Beau: wetende dat P. een wild card is die buiten zijn boekje gaat en de discussie aanknoopt, had ze die informatie gewoon kunnen geven. Ik snap eerder de meerwaarde niet om deze informatie achter te houden. Echter stoort mij dit enkel plottechnisch (naast het feit dat H. hierdoor ook wat karakter mist en meer een 'plot device' wordt door deze keuze). Het hele verhaal van P. en de persoonlijke ontwikkeling die hij doormaakt vind ik verder namelijk tof!

Civilian Supreme

Avatar

Volgende reactie kwam ik op screenrant tegen, wel wat overdreven maar kan me er wel in vinden.

What the fuck is wrong with these people??? This was a terrible, sloppy and most of all - BORING film. Completely amateurish in execution from a story telling stand point. And how the hell do you make Star Wars action scenes dull? Congratulations Mr. Johnson - you did it. Lets give a hand for having basically the same "action" scene three times in a row: some slow speed chase where someone does something to delay the bad guys while the rest of the good guys sneak away to another place - then repeat. UGH.

- Here's a good idea - let's have the rebel "bombers" move at the pace of a WW1 zeppelin bombing raid to build tension. Perfect. Let's open with that.

- So Poe is demoted because of his "failed" attack on the Dreadnought....Okay. But don't you all remember that this scene literally takes place only a few minutes or at most maybe hours after this same Poe led the attack on the Starkiller Base in TFA and blew the whole thing up himself. So maybe cut the HERO THAT SAVED EVERYONE a few minutes ago a little slack, what do you think? But we need him to be put in "timeout" so we can make this shitty story work so he'll be forced to take things into his own hands. And his plan is to send Finn and some chick he's never met to run a side errand to find a code cracker in Las Vegas. Yeah - we got time for that cause we are in the middle of a SLOOOOOOW CHASE.. And the First Order just lets them take off etc. That's good.

- And while we are at it. When did fuel became a thing? Never had any discussion about fuel in any other film but okay. Groundbreaking change to the universe Rain. Well done! You needed a ticking clock thing so you came up with this outta nowhere. Great. Picked the most boring version of that ever. Cool. Guess the resistance ships run on dilithium crystals. Perfect.

- So Leia and Laura Dern's big secret plan is...Sneak the people off in little ships when the First Order isn't looking even though they are right there. Maybe using a cloaking device or something that gets mentions in passing cause we don't want to have to actually explain that. Maybe the resistance has a Kingon Bird of Prey onboard. Cool. So this is the BIG PLAN they keep from Poe? WTF?

- Oh and when do Star Destroyers have a problem keeping pace? They can go light speed but can't catch a old rebel frigate Or since when do tie fighters have to stay close to the big ship - especially when all the resistance fighters are destroyed.

- And by the way - WTF is with Laura Dern's character? She's supposed to be the next in line military-wise to General Leia right? So I'm assuming she was involved in this whole battle thing that was going on before she appears on screen. Then why is she dressed like she is on the Fhloston Paradise attending a pre Diva dinner party? I know Leia was dressed in the lovely white outfit in ANH - but that was when she was Princess Leia and using her diplomatic position as cover for her Rebel deeds. ESB on she was in appropriate attire.

- Oh - and the light speed into the Star Destroyer as a weapon. Okay - why didn't they do that with one of the other ships right before it ran out of fuel to save all the rest? And why did Laura Dern pilot this ship suicide mission? If she is supposed to be some important military person why wouldn't some just regular pilot do this? Nah - fuck it - let's have General Patton do the suicide mission to take out the Nazis. Good choice.

- Let's make Luke a totally non impactful character and totally different than when we last left him. Done. His backstory with Ben Solo was pathetic. He was going to kill his student - and nephew - because he was scared of him. Wow. Luke Fucking Skywalker even for a moment thought that. Awesome. And he doesn't teach Rey anything. Just sees that she is scary powerful and runs away. Maybe he should kill her - just don't hesitate this time like with little Ben. And let's have Yoda show up just to be a dick for no reason at all. That'll work - call Frank Oz.

- Rey shows up and hands Luke his lightsaber - Anakin's lightsaber. And he has no reaction but throw it over his shoulder. Cute moment right? Sure. Except he hasn't seen this in decades. And the last time he saw hit is was being held by his newly severed hand as it flew down a bottomless pit in Cloud City Bespin. And not one mention of - Where did you get this? Just out of curiosity maybe? Fuck it. I'm lonely Luke and I'm busy being all depressed and mopey. Maybe he can hang out with the mopey Superman we got now too. Sheesh.

- And why did Rey have a connection with this lightsaber if she has no connection family history-wise? She's just that powerful huh? Good girl.

- Why does Ben/Kylo want this fucking lightsaber so bad? Because it's Anakin's? The Vader connection? Cool. Only problem is - HE'S NEVER SEEN IT BEFORE. He doesn't know it exists. LUKE DOESN'T KNOW IT EXISTS ANYMORE. So why is Kylo so hell bent on getting that saber in TFA? Fucking bullshit.

- Oh and when Luke "Force Projects" himself (just threw up a little) to confront Ben why does he use the Anakin lightsaber? Because that's how Ben would remember him? No - that's not right. Cause that's how Luke wants to present himself? No - he would want to present himself with the green saber he built himself and that he used to defeat Vader, not the saber he got his ass kicked with. No - the ONLY reason to do that would be for Rian to make it a cool "plot hole" that would be later shown to be not a mistake cause it's just a projection (threw up tons now) - so idiot moviegoers would go "Oooo" see I knew there was something wrong. The blue lightsaber was broken in the previous scene! Wow I'm smart!"

- Anyone else notice that they changed the look and sound FX for the lightsabers a bit? Not in a good way. There's a reason those are iconic sounds and visuals morons. Again groundbreaking Rain. Well done.

- Zero Snoke/Kylo character development to explain the double cross. Just some basic indicating writing should cover it. Fuck Snoke. No one was invested in finding out anything about him - or how he became Supreme Leader - or Phasma - or the map to Luke that was the whole McGuffin from TFW - don't need to know who put that together etc.

That's just off the top of my head. I have so many more if I gave it any thought at all. The casino crap and the PETA horse racing plug. Benicio's character and unmotivated choices. Ending with the "Star Wars Kid". So many things that were just horrendous and cringeworthy in this film.

I'm amazed that anyone has even remotely liked this film. i went in with high hopes and expecting nothing but to be entertained and have a good time. The Thursday night full audience I saw it with started out full of excitement and joy - and by halfway through they were shifting in their seats and had the energy sucked out of them.

And don't give me this - Rian did something different and that the only reason people don't like it. Bullshit. Different is fine. I love different. But this story (using that term loosely) just plain sucked. It was TERRIBLE and is a terrible lazy crap film.

SunChaser

Avatar

K vond tlj rommelig
Slecht verhaal en stomme wendingen en stomme nieuwe personages. Wat een tegenvaller

Chris23

Avatar

@ Civilian Supreme
Klopt allemaal wel wat die gast zegt helaas. (kmoest wel een paar keer denken aan Han`s opmerking ("Thats not how the Force works") bij deze film ; hoe kan een projectie dobbelstenen geven, hoe kan een forceghost materie beinvloeden , hoe lang na het joinen met de force kan een jedi trouwens terugkeren als forceghost? (ik dacht maar voor korte tijd), enz.)
(Gelukkig heb ik nooit hoge verwachtingen van fanfilms en kan ik met n smile op mn gezicht nog wel genieten van 200.000.000 dollar (dat kosten die films tegenwoordig toch?) aan mooie fantasy/sifi beelden en Mark Hamill die op z`n ouwe dag nog `n keertje Luke Skywalker speelt. ;) )

Beau

Avatar

@Shifty777: Poe maakt inderdaad een goede karakterontwikkeling door. Maar voor mij, blijft het feit dat Holdo haar plan niet aan hem zegt, gestaafd.

@ Civilian Supreme: die commentaar komt duidelijk van een zeer kortzichtig persoon die met anderhalfoog dicht naar de film heeft gekeken:
- Poe werd niet gedegradeerd omdat de aanval mislukte, maar omdat hij de orders van Leia naast zich neerlegde en daardoor medeverantwoordelijk is voor de vernietiging van de bommenwerpers en de bijhorende crew.
- Waarom zou Holdo haar plan uit de doeken moeten doen tegen iemand die ze van haar nog pluim kent en die net door Leia werd gedegradeerd?
- Natuurlijk is Luke verandert. Na alles wat hij heeft meegemaakt, zou het totaal ongeloofwaardig zijn moest hij nog steeds dat enthousiaste, goedgelovige woestijnkind zijn uit ANH. Het feit dat Luke zijn neef wilde uitschakelen (en het uiteindelijk niet kon doen), is wel degelijk consequent. Luke zag de duisternis in Ben groeien en de kracht die de jonge bezit, en ja, hij was bang dat de geschiedenis zich zou herhalen. En Luke leert Rey wel degelijk dingen, maar in de plaats van de meer fysieke lessen van Yoda, kreeg Rey van Luke meer ideologische lessen.
- Luke die zijn vaders lightsaber weggooit, is ook consequent. Luke heeft zich afgesloten van de Force, en zit op dat eiland te wachten op de dood. Het wapen van zijn vader zegt hem nietsmeer, omdat hij er nietsmeer mee te maken wil hebben.
- De connectie die Rey had met de lightsaber in TFA, was niet de saber zelf, maar het werk van de Force, om Rey in de juiste richting te sturen in het accepteren van wie ze is en wat ze kan.
- Waarom wilt Kylo zograag Vader's lightsaber? Kylo is een Vader fanboy, die zelf het kapotte masker van Vader heeft opgespoord. Als kleinzoon van de machtige Sithlord, is het oude wapen van zijn afgod wel een leuk hebbeding (net zoals de helm).
- Over de Force Projection van Luke. Het is wel degelijk zo omdat dat is hoe Kylo zich Luke herrinerd. Het was de persoon waarschijnlijk niet opgevallen, maar Luke ziet er op Craith jonger uit en heeft een korte, donkere baard en donkerder haar (zoals Luke eruitzag toen Kylo les bij hem volgde).
- Waarom uitleggen waar Snoke vandaan komt? Dat gebeurde immers met de emperor ook niet. Snoke heeft in deze film waarschijnlijk meer screentime gehad dan de Emperor in de OT.

Beau

Avatar

@Chris23: de dobbelstenen waar ook een projectie, aangezien ze verdwijnen in Kylo's hand ;)
"Hoe kan een forceghost materie beinvloeden": Dit kan beantwoord worden door Master Kenobi: "Strike me down and i will become more powerful than you could ever imagine". In het huidige cannon zijn naar mijn weten geen regels vastgelegd over hoevaak een Force Ghost kan verschijnen.

Chris23

Avatar

Snoke was niet de jongste en had de force "redelijk onder de knie".
Waar was hij tijdens de OT?

Ok kga m zo weer kijken en ga ik beter opletten betreffende de dobbelstenen.(ik dacht namelijk dattie ze aan Leia had gegeven.)
Als ie more powerful was than you can imagine, waarom laat ie Luke alles opknappen dan?

Akke Moeka Hara

Avatar

TFA heeft gewoon een kut franchise proberen te creeëren, en dit is gewoon de nasleep, er is geen Star Wars feeling, want er is niks authentieks aan of in, je hebt cringe Phasma, cringe Ren, cringe Finn, cringe Rey, en Luke Skywalker die zijn beste tijd heeft gehad, wat zat er in TFA wat een Star Wars fan zou moeten hypen????
Had gewoon verder gegaan met de Empire, had de industriele look behouden, had gewoon doorgegaan met echte Star Wars, en niet met een visie van een productie werker (Abrams)

Beau

Avatar

Er zal binnenkort wel een boek verschijnen over Snoke, dat de 'Wie is hij?', en 'Waar komt hij vandaan?' vragen tot in de details zal beantwoorden.

Met mijn volgende theekransje met die ouwe Ben, zal ik hem dat zeker vragen ;) :D

Prince John

Avatar

Laten we gewoon een petitie beginnen, dat is vandaag de dag populair, en dan vragen voor een nieuwe The Last Jedi remake!

Artificialis

Avatar

De 2e keer beter? Hoe komen mensen daarbij? De 2e keer zijn alle twists en grappen niet leuk meer en blijft alleen het verhaal over.. Dat in deze film bestaat uit een ruimte-achtervolging en wat drama op een eiland. (Mark Hamill is overigens geweldig in z'n rol) Maar dit is absoluut geen meesterwerk. 93% op Rotten Tomatoes, kom op zeg..

Master Of Films

Avatar

Prince John "Laten we gewoon een petitie beginnen, dat is vandaag de dag populair, en dan vragen voor een nieuwe The Last Jedi remake!"
Iets voor George Lucas of anders Paul Thomas Anderson (die laatste schijnt een super lange en depressieve Star Wars film te willen maken).

Filmhead

Avatar

Iets nieuws is zeker tof en goed. Maar gebrek aan consequentie bij de characters, emotioneel intens vlak verhaal, en te makkelijke keuzes maakten veel overbodig, saai en teleurstellend. Vond Force Awakens super vergeleken bij deze film. Deze film is voor mij beetje als Indy 4... man!

Shifty777

Avatar

@ Artificialis: in mijn uitleg geef ik aan waarom ik de film de tweede keer beter vond. Bij de eerste keer een nieuwe Star Wars-film bekijken ben ik sceptisch en zie ik dingen die ik goed ofwel minder goed vind. De tweede keer is de kijkervaring niet nieuw en kan ik de balans op maken tussen goed en slecht. Dat viel voor mij bij zowel deze film alsook The Force Awakens positief uit. Bij Rogue One bijvoorbeeld niet.

Prince John

Avatar

@ Oh Master
Geweldig idee, Lucas terug en dan ook Jar Jar Binks terug laten keren als Sith Lord, altijd benieuw geweest naar zijn betrekking tot The Dark Side!

GreenHornet

Avatar

het probleem is dat Fans teveel dingen zijn gaan zoeken wat er ging gebeuren in TLJ. Ze kwamen bedrogen uit.

Spider-fan

Avatar

Als je hem meerdere keren moet zien om te begrijpen, weet ik niet eens meer of ik hem nog wel in de bioscoop wil zien. Dan wacht ik waarschijnlijk liever op de blu-ray. Meerdere keren naar een film gaan en later ook nog de blu-ray kopen vind ik te duur worden (en dan wordt waarschijnlijk de 3D blu-ray ook weer later apart verkocht - KASSA!).
Terwijl The Force Awakens juist zo duidelijk was. Hopelijk weet J.J. het dan voor de laatste film weer in goede banen te leiden.

Trouwens wat ik denk dat zich vermoedelijk wreekt is dat er geen duidelijke verhaallijn aanwezig was voor deze trilogie. Maar om dat zeker te weten moet ik hem uiteraard zien. Misschien was het beter als J.J. de hele trilogie had geschreven en geregisseerd in plaats van het door verschillende mensen te laten doen die verschillende kanten ermee op willen.

Jeroen Pasman

Avatar

Een film die je niet goed vindt een 2e keer kijken ? Mij niet gezien ! Geef gewoon toe dat het tegenvalt

ThomasOMalley

Avatar

Sommige films worden wel beter bij meerdere viewings (Primer).

En het is “mond-tot-mondreclame”. Mond-op-mond is net wat anders.

Civilian Supreme

Avatar

Dit is waarschijnlijk net wat ze bij Disney wilde bereiken, iedereen gaat voor een 2e keer om te zien of het toch niet een verborgen meesterwerkje is. Kijk m nog wel eens voor de 2e keer op netflix ofzo.

23VDV23

Avatar

Ik vond hem de eerste keer al heel aardig. Stuk riskanter dan deel 7, ook een stuk interessanter, maar ook met meer zaken die ik niet meteen helemaal kon plaatsen of waarvan ik niet wist wat ik ervan moest vinden. Bij de tweede keer kijken vond ik 'm heerlijk. Zeker niet perfect...er zijn ook gewoon te veel plotgaten en dingen die gewoon niet zo goed werken, maar de dingen die werken vind ik voor Star Wars dan ook vaak heel erg sterk.

Shifty777

Avatar

Sommige reageerders hier leggen andere mensen woorden in de mond, zeker wat betreft het twee keer kijken van de film. Rogue One vond ik de eerste keer al wat zwak, dus die keek ik de tweede keer pas op blu-ray. The Last Jedi vond ik de eerste keer overwegend goed, anders was ik geen tweede keer gegaan.

En The Last Jedi is geen perfecte film, ik heb met bepaalde dingen problemen. Maar dat heb ik bij Return of the Jedi en The Force Awakens net zo goed, toch vind ik dit allemaal erg vermakelijke films. De prequels vind ik nog altijd slecht, al heb ik er nog jeugdsentiment voor. En ik snap dat mensen niet blij zijn met bepaalde keuzes in de film. Ik wordt graag verrast, dus ben er wel blij mee, maar respecteer ook dat andere mensen hier aan moeten wennen of het gewoon niet bij hun in de smaak valt.

Als je de film niet gekeken hebt en wel commentaar levert, moet je ofwel de film eerst kijken ofwel geen commentaar geven. Een Star Wars-film die unaniem goed ontvangen wordt door iedereen, zullen we immers toch nooit zien, daar is de franchise al veel te geliefd voor.

replifex

Avatar

Wat een tegenvaller The last jedi.
Ze hadden het beter The last Star Wars kunnen noemen want dit komt niet meer goed!
Ik snap best dat men vernieuwend bezig moet zijn, het kan niet blijven wat het was maar het gebrek aan respect dat ze hebben toegepast dat kan echt niet!
Zelfs de nieuwe personages kwamen er slecht (te simpel)vanaf (Phasma, Snoke).
Alle voorgaande films (inclusief Rogue One en The Force Awakens) heb ik meerdere malen in de bioscoop gezien. The last Jedi is het voor mij echter niet waard om nog eens heen te gaan.
Voor mijn verzameling DVD's zie ik hem wel een keer in de uitverkoopbakken liggen voor nog geen € 5, en daar zal ik al moeite mee hebben.
Hij was als opzichzelf staande film zeker spectaculair op sommige momenten maar als Star Wars film de naam beslist niet waard!

Goku32

Avatar

snap wel dat het publiek niet tevreden is over deze star wars film. er zitten zoveel vage dingen in deze film die helemaal niks duidelijk maken voor het vervolg. het is gewoon een slechte film

jdekoning

Avatar

IMDb is op kinderlijk eenvoudige wijze te manipuleren en daar heeft Disney op de een of andere manier handig gebruik van gemaakt. De film had op woensdag ineens vele duizenden ''mysterieuze stemmen'' , allen met de maximale score van 10 (op dat moment bijna 40% van het totaal!) dus die score is niet waarheidsgetrouw..

NieuwsFilm

meest populair