Disney reageert op tegenvallende publieksscore 'Star Wars: The Last Jedi'

Disney reageert op tegenvallende publieksscore 'Star Wars: The Last Jedi'

Wat is er aan de hand?

RottenTomatoes verzamelt twee typen scores. Allereerst zijn er de recensies van critici en het aantal sterren dat zij toekennen. Op de tweede plaats is er het cijfer van het publiek. Bij Star Wars: The Last Jedi liggen die twee behoorlijk ver uit elkaar.

Critici geven de film gemiddeld een 8,2 en het publiek een 6,6. Sterker nog, waar 93 procent van de critici positief was, is dat bij het publiek slechts 56 procent. Die score maakt dat Disneys voorzitter van de distributieafdeling Dave Hollis reageerde:

"Rian Johnson, de cast en het team van Lucasfilm hebben een ervaring gemaakt, die compleet Star Wars is, maar ook als iets fris, onverwachts en nieuws voelt," aldus Hollis. "Dat maakt hier een Star Wars-film van die het publiek nooit eerder gezien heeft. Het is iets waar mensen over praten, dat ze aan het denken heeft gezet. En als je de film hebt gezien, moet je nog een boel verwerken. We vinden dat heel positief en verwachten dat de mond-op-mond reclame erg positief zal zijn, dat mensen de film meer dan een keer willen zien en dat de feestdagen erg lucratief worden."

Overigens valt de schade op de IMDb behoorlijk mee. Daar scoort de film gemiddeld een 7,9 op 120.111 stemmen. Heb jij The Last Jedi al gezien?

NieuwsFilm

meest populair