Mark Hamill: Dit is niet mijn Luke Skywalker

Mark Hamill: Dit is niet mijn Luke Skywalker

Maar erg vindt hij het ogenschijnlijk niet.

WAARSCHUWING: Dit bericht bevat SPOILERS voor Star Wars: The Last Jedi.



Dat Mark Hamill het niet helemaal eens was met de versie van Luke Skywalker die Rian Johnson voor zich zag in Star Wars: The Last Jedi is niet bepaald een geheim. De acteur vertelde in een interview dat dit niet zijn Luke Skywalker is. In eerste instantie vond hij dat maar niks, maar nu lijkt hij er wel vrede mee te hebben.

"Ik zei tegen Rian: 'Jedi geven niet op.' Ik bedoel, zelfs als hij een probleem zou hebben, zou het hem hooguit een jaar kosten om te hergroeperen. Maar als hij een fout zou maken, zou hij dat proberen goed te maken. Dus daar bevindt zich een fundamenteel verschil, het is niet langer mijn verhaal," begon Hamill.

"Dit is het verhaal van iemand anders. En Rian had mij op een bepaalde manier nodig om het einde effectief te maken. Maar precies dat ligt aan de basis van mijn probleem. Luke zou dat nooit zeggen. Het spijt me. Nou ja, in deze versie heb ik het over Star Wars van George Lucas. Dit is de volgende generatie van Star Wars, dus ik moest van Luke denken als een heel ander personage. Misschien is hij Jake Skywalker. Hij is in elk geval niet mijn Luke Skywalker, maar ik moest doen wat Rian van me wilde, omdat het bij het verhaal past."

Mocht je nu denken dat het een en al kommer en kwel was voor Hamill, kunnen we je geruststellen. Zodra de acteur begon te accepteren dat het niet zijn franchise is, of die van George Lucas, "begon ik echt te geloven dat Rian de precies de juiste man voor dit werk was."

NieuwsFilm

meest populair