Komische trailer Netflix-film 'A Futile and Stupid Gesture'

De invloed van Doug Kenney's humor en zijn National Lampoon op een hele generatie Amerikaanse komieken.

Netflix heeft de trailer online gezet van A Futile and Stupid Gesture, van regisseur David Wain (die voor Netflix al de Wet Hot American Summer-serie maakte) over Doug Kenney en het onstaan van National Lampoon, het komedieblad dat het begin was van een media-imperium dat een hele generatie Amerikaanse komieken beïnvloedde of direct in het zadel hielp. Het is een soort van documentaire waarbij ook acteurs scènes uit het leven van Kenney naspelen.



In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw heeft het humoristische blad National Lampoon enorm succes en invloed. Het staat aan de wieg van een dominantie over het komedie genre in Amerika, overzien door de zeer jonge, briljante maar door problemen geteisterde Doug Kenney. Kenney was mede-oprichter van de National Lampoon en schreef mee aan onder andere Animal House en Caddyshack.

De National Lampoon theatershow en radioshow die voortkwamen uit het blad waren de plaatsen waar onder andere sterren John Belushi, Chevy Chase, Bill Murray en Harold Ramis (regisseur en/of schrijver van onder meer Animal House en Caddyshack.) voor het eerst nationaal doorbraken. Waarmee Nationaal Lampoon ook aan de wieg stond van het nog steeds lopende tv-programma Saturday Night Live.

A Futile and Stupid Gesture is vanaf 26 januari op Netflix te zien.

NieuwsFilm

meest populair