Blu-ray

Blu-ray review 'Elvis & Nixon' - Shannon & Spacey

Een opvallende film die niet opvallend presteerde.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 11:52 in Blu-ray
Regie: Liza Johnson | Cast: Michael Shannon (Elvis Presley), Kevin Spacey (Richard Nixon), Johnny Knoxville (Sonny), Colin Hanks (Krogh), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Bioscooprelease: 17.08.2017 | Recensie: 2,5 sterren

Met de toen nog grote ster Kevin Spacey als president Richard Nixon en Michael Shannon als Elvis Presley verscheen verleden jaar de komische biopic Elvis & Nixon in de wereldwijde bioscoopzalen. Ondanks deze aansprekende namen bleek de film geen overdonderend succes, eigenlijk een tegenvaller. Met Spacey en Shannon mag je namelijk wel wat vuurwerk verwachten. Het gevolg: matig ontvangst en beperkte opbrengst voor een film die je overigens regelmatig laat fronsen over hoe zoiets heeft plaats kunnen vinden.

In het $4 miljoen kostende Elvis & Nixon is het 1970 en staat Elvis Presley onaangekondigd bij president Nixon op de stoep met de vraag of hij undercover bij de FBI mag werken. De werknemers van Elvis en Nixon werken ieder een slag in de rondte om de ontmoeting naar wens te laten verlopen.

September Film bracht Elvis & Nixon - goed voor slechts zo'n $1,4 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 MA | Ondertitels: Nederlands, Frans | EAN: 8718836863202 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: September Film

De Blu-ray schijf van Elvis & Nixon zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we vooral het opvallende titellogo en de namen van de vier belangrijkste acteurs. Op de achterkant wordt niets aangegeven over extra's.

Beeld

September Film heeft een prima beeld opgeleverd voor deze kleinere biopic. Het beeld is vrij van storende zaken zoals opvallend aanwezige ruis of andere onvolkomenheden en is ook ruim voldoende scherp. De kleur is wat dof en voelt gedateerd aan, iets dat natuurlijk prima past bij een film die zich aan het begin van de jaren 70 afspeelt. De meer felle, harde kleuren blijven overigens prima aanwezig, zoals de opvallende riem van Elvis of het rood en blauw uit de Amerikaanse vlag. De 1.85 : 1 verhouding pakt ook prima filmisch uit. Prima.

Geluid

Met muziek van de doorgewinterde Ed Shearmur, bekend van zijn werk voor films als Sky Captain and the World of Tomorrow (2004) en Before I Go to Sleep (2014), is basic en niet enorm opvallend. De DTS-HD track doet verder goed zijn werk en zorgt voor een uitstekend verstaanbaar dialoog. Dus een weinig opvallende, maar verder prima track.

Bonusmateriaal

Extra's heeft September Film niet op de schijf gezet. Wel zien we trailers voor films als 20th Century Women, El Ciudadano Ilustre en Little Men. Hieronder de online featurette Fun with Elvis & Nixon:


Aardige rollen, basic schijf

Elvis & Nixon is vooral aardig om even te kijken als je wilt zien hoe beide topacteurs het doen in hun rollen als Elvis en Nixon. Verder kabbelt de film vooral wat voort en valt er overigens soms ook best even te gniffelen om de bizarre situatie in het witte huis. Hieronder de trailer:3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Shannon als Elvis... Wat een waardeloze keuze was dat zeg! Niet zo vreemd dat de film totaal geen indruk wist te maken...

Dukat

Avatar

Inderdaad.... Shannon lijkt in de verste verte niet op Elvis Presley

Master Of Films

Avatar

Shannon is en blijft gewoon een topacteur, maar in deze film was hij gewoon Shannon ipv Elvis vond ik. Werkte helaas tegen de film.

nieuwslaatste nieuws

meest populair