Blu-ray review 'Girls Trip' - de weg op, en kwijt

Blu-ray review 'Girls Trip' - de weg op, en kwijt

Met Regina Hall, Queen Latifah, Jada Pinkett Smith en Tiffany Haddish.

Regie: Malcolm D. Lee | Cast: Regina Hall (Ryan), Jada Pinkett Smith (Lisa), Queen Latifah (Sasha), Tiffany Haddish (Dina), Mike Colter (Stewart), Larenz Tate (Julian), Kate Walsh (Elizabeth), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Bioscooprelease: 07.09.2017 | Recensie: 2,5 sterren

Na bescheiden hits met Soul Men en de The Best Man-films wist Malcolm D. Lee afgelopen zomer de Noord-Amerikaanse bioscoopzalen goed te vullen met Girls Trip. De komedie met namen als Regina Hall, Jada Pinkett Smith en Queen Latifah was echt zo'n film die enkel in de States verschijnt, maar kreeg door het enorme succes ook een release buiten de States, met minder succes als in het thuisland. De critci (Rotten Tomatoes = 90%) bleek overigens een stuk enthousiaster dan het publiek (IMDb = 6,3).

In de $19 miljoen kostende komedie Girls Trip zijn vier goede jeugdvriendinnen al jaren niet samen op pad geweest, hoog tijd dus voor een Girls Trip! Tijdens hun reisje naar New Orleans wordt er flink gedanst, gedronken, gelachen, geflirt, en gaan ze helemaal los.

Universal Pictures bracht Girls Trip - goed voor zo'n $140,0 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het vele bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: januari 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5053083127138 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

De Blu-ray schijf van Girls Trip zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de cover zien we naast de filmtitel en hun namen, eigenlijk alleen de vier lachende girls. De achterkant verraadt dat er heel wat extra's terug te vinden zijn.

Beeld

Deze komedie met een standaard beeldverhouding heeft een prima High Def-transfer gekregen. De kleuren spatten werkelijk van het scherm, maar het geheel blijft natuurlijk. De scherpte is ook top en dit is vooral te zien bij de close-ups. Mooi. Ook mooi zijn de donkere scènes die heel mooi de kleuren vasthouden. Helemaal niets mis mee!

Geluid

Met een Standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack en voorval veel muzikale ondersteuning hoef je geen spektakel te verwachten op dit punt. Uiteraard klinkt het geheel zoals dit moet zijn, met prima verstaanbaar dialoog, goed aanwezige muzikale ondersteuning en wat basis surround effects via surround speakers. De muziek werd aangeleverd door de doorgewinterde David Newman.

Bonusmateriaal

Universal heeft redelijk wat extra's op de schijf meegenomen, waaronder een track met audiocommentaar van de regisseur en de muziekvideo "Because of You" van Ne-Yo. Hieronder de andere extra's:

Deleted Scenes: Een aantal verwijderde scènes met optioneel commentaar van de regisseur. Dit titels zijn Baby App, Sasha Gets Lewd Proposition, PTA, Ryan's Words Come Back, Ryan and Stewart Again, Sasha Keeps it Real en Flossy Posse in Turmoil.

Outtakes: DIt is een forse reeks met scènes die uiteindelijk op een andere manier in de film zijn belandt. Duidelijk is er veel geïmproviseerd.

Planning the Trip: In 10 minuten wordt er stilgestaan bij de productie van deze vrouwen-roadtrip. Er wordt ingezoomd op de regisseur, de cast en de opnamelocaties.

Outrageous Moments: Een snellere blik op een aantal van de belangrijkste scènes uit de komedie.

The Essence of NOLA: Een blik op de opnames in New Orleans.

Slappe grappen-komedie; nette schijf

Girls Trip is zo'n komedie die je wel of niet bevalt. Je moet het willen. Als je het dan toch doet, dan valt er uiteraard voldoende te lachen. Zeker als je in bent voor de standaard dolle grappen. Aardig aan deze film is de muzikale invulling. Het wachten is op een mannelijke versie, of gewoon een tweede deel. Check de trailer:



NieuwsFilm

meest populair