IFFR 2018 Dagtip: 'The Day After'

IFFR 2018 Dagtip: 'The Day After'

Hong Sang-Soo's derde film van het afgelopen jaar is weer een fijne.

Regie: Hong Sang-soo | Cast: Kwon Hae-hyo (Kim Bong-wan), Kim Min-hee (Song Ah-reum), Kim Sae-byeok (Lee Chang-sook) e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2017

Hong Sang-soo blijft een bijzonder productieve regisseur. Het afgelopen jaar gingen er maar liefst drie films van hem in première op grote filmfestivals, één op het filmfestival van Berlijn en zelfs twee op Cannes. The Day After is er daar weer één van. Alle drie zijn ze geïnspireerd door Hongs affaire met actriceKim Min-hee , (Right Now, Wrong Then, The Handmaiden), die hem zeer publiekelijk zijn huwelijk kostte in 2016. Kim Min-hee speelt ook belangrijke rollen in alle drie de films, maar nooit zichzelf.

In The Day After gaat haar personage werken voor een uitgever en wordt op haar eerste werkdag meteen aangevallen door diens vrouw, die denkt dat zij een andere jonge vrouw is met wie hij een clandestiene affaire heeft. De focus ligt echter eigenlijk op de uitgever, de eerste keer in lange tijd dat Hong Sang-soo weer een man als hoofdpersoon heeft.

The Day After is een zowel hilarische als melancholieke reflectie op vreemdgaan en de pijn, verwarring en verlies die daar het gevolg van zijn. Uiteraard inclusief scènes waarin sober over het leven wordt gefilosofeerd, gevolgd door scènes waarin hetzelfde dronken wordt gedaan. Want een film van Hong is niet compleet zonder drankgelag. In wezen maakt hij al jaren films die op elkaar lijken, variaties op eenzelfde stijl en thematiek, maar hij blijft er in slagen om daar nieuwe inzichten mee te vinden. Hongs films zijn daardoor elke keer weer een traktatie.

Wanneer te zien

Zondag 28 januari: 17:15 - 18:47 in Pathé Schouwburgplein.
Maandag 29 januari: 13:45 - 15:17 in LantarenVenster.
Donderdag 1 februari: 13:30 - 15:02 in Kino.
Zaterdag 3 februari: 20:45 - 22:17 in Pathé Schouwburgplein.

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2018 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair