Recensie The Night Is Short, Walk on Girl [IFFR2018]

Recensie The Night Is Short, Walk on Girl [IFFR2018]

Hilarische, wilde en chaotisch maar toch ook coherente animatiefilm.

Regie: Masaaki Yuasa | Cast: Gen Hoshino (Senior), Kana Hanazawa (The Girl With Black Hair), Ryuji Akiyama (The Underpants Leader), Hiroyuki Yoshino (The God of the Old Books Market) e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2017

Masaaki Yuasa brak meer dan een decennium geleden internationaal door met de wilde, inventieve animatiefilm Mind Game. In 2017 bewees hij met twee films nog steeds even vitale cinema te maken, Lu Over The Wall en het op het IFFR draaiende The Night Is Short, Walk On Girl. Een waanzinnige trip van een film die desalniettemin een goed te volgen verhaal verteld over de avonturen van een studente en een jonge meid gedurende één nacht die begint als pub crawl en eindigt met een griep die heel Kyoto velt terwijl er een enorme storm woedt.

De student wil de meid, genaamd Het Meisje met het Zwarte Haar, en zij wil een kinderboek uit haar jeugd terugvinden. Dan wordt er heel veel gedronken, waarbij het meisje bewijst iedereen onder de tafel te drinken en een expert blijkt te zijn in de maffe 'Dans van de Sofisten'. Dan verplaatst de actie zich naar een nachtelijke boekenmarkt waar 'guerrilla theater' met muzikale nummers de aandacht opeist, met de Onderbroekenleider als ster. Terwijl de God van de Tweedehandsboekenmarkt chaos veroorzaakt in naam van het verspreiden van boeken, en de student telkens zijn broek kwijtraakt.

Daarna wordt The Night is Short, Walk On Girl nóg wilder en krankzinniger zoals alleen animatiefilms dat kunnen. Tegelijk blijft het ook een simpel verhaal over de zoektocht naar liefde en hoe iemand aan te spreken waar je verliefd op bent. Hilarisch, chaotisch doch coherent en met anderhalf uur precies lang genoeg.



Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2018 pagina voor meer verslaggeving.



NieuwsFilm

meest populair