Ondanks forse kritiek staat Rian Johnson volledig achter 'The Last Jedi'

Ondanks forse kritiek staat Rian Johnson volledig achter 'The Last Jedi'

Hij zou niks willen veranderen.

Sociale media zijn mooi, maar soms leiden ze tot nare zaken. Waaronder rond Star Wars: The Last Jedi, waar regisseur Rian Johnson fikse kritiek te verduren kreeg. In een reactie laat hij nu weten dat hij desondanks niets zou veranderen aan de film.

"Het gekke is, ik had geen perspectief op die tweets," begon Johnson over de nare reacties die hij kreeg. "Ik had geen idee hoe groot de groep mensen was die dat deed, en zelfs niet over wat ze nou precies zo erg vonden. De weken daarna, kon ik het contextualiseren en voelde ik me er veel beter over. Maar tegelijk vroeg ik me af waarom ze zo reageerden en of iedereen het een rotfilm vond. Ik had een erg naar gevoel daarover, omdat ik die context miste."

Maar: 95 procent van de reacties die Johnson kreeg was positief, waardoor die vijf procent extra blijft hangen. "Zelfs al zegt maar vijf procent van de mensen dat de film rot en slecht is, moet je daarnaar luisteren." Toch verandert er niets aan zijn aanpak voor de standalone trilogie die hij ontwikkelt voor Lucasfilm. "Er iets niets dat ik gelezen heb en me heeft doen denken dat ik iets anders had moeten doen. Ik geloof nog oprecht in de keuzes die ik gemaakt heb."



NieuwsFilm

meest populair