Events & Festivals

Dagtip IFFR 2018: Phantom Thread

De allerlaatste film van acteur Daniel Day-Lewis nu alvast te zien op IFFR.

door Jim Pedd om 13:48 in Events & Festivals
Regie: Paul Thomas Anderson | Cast: Daniel Day-Lewis (Reynolds Woodcock), Vicky Krieps (Alma), Lesley Manville (Cyril), Camilla Rutherford (Johanna), Gina McKee (Countess Henrietta Harding), Brian Gleeson (Dr. Robert Hardy), Harriet Sansom Harris (Barbara Rose) | Speelduur: 130 minuten | Jaar: 2017

Phantom Thread krijgt twee vertoningen tijdens IFFR. De meest bijzondere is vanavond, in de Doelen, waarbij de muziek gespeeld wordt door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is de film - overigens voor zes Oscars genomineerd - komende zaterdagmiddag te zien. En het is de zwanenzang van Daniel Day-Lewis, die gaat stoppen met acteren.

De film draait om de venijnige en charmante jurkenontwerper Reynolds Woodcock. In het Londen van de jaren vijftig kleedt hij royalty en leeft hij samen met zijn eveneens niet getrouwde zus. Maar in hun zorgvuldig opgebouwde huishouden komt een storende kracht, als de jonge serveerster Alma het nieuwe en perfecte model voor Woodcock wordt.

Phantom Thread wordt vooral geprezen om het spel van Daniel Day-Lewis (gek is dat niet, gezien het feit dat dit de laatste wordt voor de met meerdere Oscars bekroonde acteur), en de zachte humor, romantische spanning en het briljante spel van de cast. Een intense ervaring, die meer dan de moeite waard is.

Wanneer te zien

Vrijdag 2 februari: 20:30 - 22:40 in De Doelen Grote Zaal
Zaterdag 3 februari: 13:00 - 15:10 in Oude Luxor

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2018 pagina voor meer verslaggeving.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair