Scorsese's Netflix-film 'The Irishman' krijgt bioscooprelease... in China

Scorsese's Netflix-film 'The Irishman' krijgt bioscooprelease... in China

In Nederland kunnen we de film met Pacino, De Niro en Pesci waarschijnlijk alleen op Netflix kijken.

The Irishman, de nieuwe grootschalige dramafilm die Martin Scorsese maakt voor Netflix, lijkt toch een bioscooprelease te krijgen... in China althans.

STX Entertainment en Media Asia zullen de film in China distribueren. De release maakt deel uit van de distributierechten die STX bezit. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel en Al Pacino. STX bezit ook de streamingrechten voor China.

STX bood twee jaar geleden in Cannes 50 miljoen dollar om de internationale rechten van The Irishman in bezit te krijgen. Er werd als snel gespeculeerd of dit wel allemaal zuiver verliep. De film eindigde uiteindelijk bij Netflix, die de film eind dit jaar wereldwijd beschikbaar zal stellen. De film zal naar alle waarschijnlijkheid ook een (zeer gelimiteerde) biosrelease krijgen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Voor fans van Scorsese zal het vreemd zijn om een van zijn films voor het eerst te moeten kijken op Netflix. Wat vinden jullie hiervan?

NieuwsFilm

meest populair