Disneys live-action 'Pinocchio' vindt regisseur

Disneys live-action 'Pinocchio' vindt regisseur

Paul King mag de film gaan maken.

Disney lijkt in Paul King, regisseur van de Paddington-films, de man gevonden te hebben om ons Pinocchio te brengen. De studio hoopt deze herfst nog te beginnen met de opnames van de live-action sprookjesfilm. Eerder was King in gesprek om de aankomende Willy Wonka-film te regisseren.

De film van Walt Disney Studios zal draaien om een houten pop die ervan droomt een echt jongetje te worden. Centraal staat echter vooral ook de relatie van een vader en zoon, de gevolgen van liegen en het bedenken van verhalen en dromen in een fantasiewereld.

De oorspronkelijke film ging in 1940 in première en was gebaseerd op het boek The Adventures of Pinocchio van Carlo Collodi uit 1883. In het kader van het succes van soortgelijke live-action sprookjesfilms maakt Disney een heleboel nieuwe producties gebaseerd op klassieke animatiefilms. Daar is deze live-action versie er uiteraard een van.

Pinocchio heeft nog geen releasedatum, maar als Disney nu een regisseur gevonden heeft, zal de film wellicht binnen een jaar of twee in première gaan.



NieuwsFilm

meest populair