Blu-ray review 'Day of the Dead: Bloodline' - met zombies!

De tweede remake van George A. Romero's zombieklassieker.

Regie: Hèctor Hernández Vicens | Cast: Sophie Skelton (Zoe Parker), Johnathon Schaech (Max), Jeff Gum (Miguel Salazar), Marcus Vanco (Baca Salazar), Mark Rhino Smith (Alphonse) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: geen

Je moet het maar durven, een remake maken van George A. Romero's zombieklassieker Day of the Dead uit 1985. In 2008 werd dit al eens gedaan en deze poging flopte behoorlijk. Ook de begin dit jaar verschenen remake Day of the Dead: Bloodline is geen hoogvlieger. Het is een zeer middelmatige film geworden die vooral vergeet te profiteren van de titel. En dan te denken dat deze film maar liefst $8 miljoen heeft gekost om te maken.

In Day of the Dead: Bloodline wordt in een post apocalyptische wereld vol zombies een voormalige medicijnen student lastig gevallen door een donker figuur uit haar verleden. Het probleem is dat dit figuur half mens, half zombie is, gebrand om de hele wereld te vernietigen.

Dutch FilmWorks bracht de Bulgaars-Amerikaanse productie Day of the Dead: Bloodline - goed voor slechts een kwart miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461875181 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De Blu-ray schijf van Day of the Dead: Bloodline zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant een zombie en op de achterkant... nog meer zombies, maar geen vermelding van bonusmateriaal.

Beeld

Dutch FilmWorks weet de afgelopen periode betere High Def-schijven af te leveren. Voor deze Day of the Dead-film is dat gelukkig ook zo. Het beeld ziet er zelfs zeer sterk uit! Het geheel is zeer scherp, met een uitstekende scherpte. Zelfs erg indrukwekkend. De scherpte valt mooi op bij de voornaamste zombie in de film, deze komt af en toe prachtig in beeld. De kleur doet ook fraai aan en dit zou zomaar een voorbeeldschijf kunnen zijn voor de verdere uitgaven van DFW. Puik!

Geluid

Frederik Wiedmann is de man die de muziek mocht opleveren. Het is een nieuwe naam in de filmwereld. Na de nodige dtv-animatiefilms ging hij de afgelopen periode aan de slag met een reeks horrorfilms, ook met Tremors 5: Bloodline (originele titel!) en Shut In. Via de standaard DTS-HD geluidstrack komen zijn bijdrage en de geluidseffecten redelijk tot hun recht. Duidelijk wordt wel dat hier niet de nadruk op is gelegd, al zijn er wel de basis scare jumps en opzwepende muziekjes. Gewoon zoals het moet.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks heeft niet de moeite genomen om bonusmateriaal mee te nemen op de schijf. En geef ze ongelijk, al zou een featurette over de make-up erg vermakelijk geweest. Overigens ligt de film al in de "afprijsbak", dus dat is voor de fan al een kleine bonus.

Zombiesnack op een basic Blu-ray

Day of the Dead: Bloodline is voor een iemand die graag naar zombiefilms/-series kijkt misschien nog best aardig, maar een hoogtepuntje in het subgenre is het zeker niet geworden. Puur een snelle zombiesnack voor tussendoor. Check hieronder de trailer:



NieuwsFilm

meest populair