Algemeen

Wat Colin Trevorrow met 'Star Wars: Episode IX' wilde

Heel anders dan wat nu mogelijk is.

door Jim Pedd om 14:11 in Algemeen
Let op: dit bericht bevat SPOILERS voor Star Wars: The Last Jedi

Voordat J.J. Abrams aan het roer van Star Wars: Episode IX kwam te staan, was het aan Colin Trevorrow om de afsluitende film van de nieuwe trilogie te maken. Hij werd ontslagen, maar nu horen we via een anonieme Redditer waar Trevorrow voor gestreden zou hebben.

Helemaal zeker is het natuurlijk niet dat dit klopt, maar het zijn wel interessante verhalen. Volgens de poster zou Trevorrow ervoor gevochten hebben om Luke Skywalker (Mark Hamill) in leven te houden. Hij zou vooral willen kijken naar de relatie van Luke en Leia (Carrie Fisher) en die op een mooie en tragische manier bestudeerd willen hebben in zijn film. Trevorrow had ook gevraagd of Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) in leven kon blijven. Hij had het achtergrondverhaal van de schurk willen bestuderen.

Beiden mochten niet zo zijn. Kathleen Kennedy en ook regisseur Rian Johnson van The Last Jedi stonden er namelijk op dat Luke dood zou gaan. Daarmee kwam het plan van Trevorrow, waarin Luke richting de zonsondergang loopt aan het einde van de trilogie, ook te vervallen. Natuurlijk is het maar een gerucht, maar wel een interessant verhaal.

Episode IX draait vanaf 19 december 2019 in de bioscoop.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Off-Topic: INFINITY WAR TRAILER!!!

GreenHornet

Avatar

Wow trailer is pas net online

ferryb86

Avatar

Ow my god wat een trailer. Thanos gaat het ze echt moeilijk maken, heerlijk!

Master Of Films

Avatar

Cool, de trailer waar we op heb zitten te wachten is eindelijk gelekt.

P.s. Wat kan mij die Trevorrow toch schelen. Blij dat hij weg is bij Episode IX. Ron Howard of Joe Johnston hadden Episode IX moeten doen. Maar Kennedy heeft zeker door haar man laten beinvloeden en waarschijnlijk ook doordat JW een megasucces werd.

Werkelijk...Snoke in leven willen houden zodat diens achtergrondverhaal in Episode IX uitgelegd kon worden.
Waarom moet dat per sé.

Trevorrow heeft zeker niet opgelet tijdens The Empire Strikes Back & Return of the Jedi. Maar goed. Trevorrow is allang weg en dat is het belangrijkste.

Frietgezicht

Avatar

Renner zal blij zijn met deze trailer!

Dirk Diggler

Avatar

What a load of crap, zowel trailer als artikel.

chefry1983

Avatar

misschien moet colin zijn eigen trilogie maken met zijn eigen verhaal.
het verhaal recht breien met deel 9 word erg lastig. Zeker nu Leia er helaas niet bij zal zijn.

Tycho Nestoris

Avatar

Kwam het niet door The Book of Henry dat Trevorroy werd ontslagen?

Deweb

Avatar

Eigenlijk klinken zijn mogelijke ideeën een stuk beter dan wat het nu geworden is. Snoke was het lachertje van de film en nu bijna alle oude helden fysiek of verhaaltechnisch dood zijn is er weinig meer om de oude fans te behagen.

Overigens lijkt een mooi einde me wel iets met R2D2 en C3PO. Die hebben immers van meet af aan een grote bijrol gespeeld en waren dan in alle 9 films te zien.

jochemwijma

Avatar

@deweb Ik denk dat ons er op moeten voorbereiden dat Chewbacca, de Millenium Falcon, Threepio en Artoo alle 4 op een of andere manier nog aan hun einde gaan komen. Als je ziet wat ze met alle andere 'oude' personages hebben gedaan.

Rian Johnson heeft deze trilogie naar zich toe getrokken, en er een hele eigen draai aangegeven. Die eigen draai vind ik best, maar die is totaal niet consistent met wat Abrams heeft opgezet in Episode 7. Ik weet zeker dat Johnson goede films kan maken, zelfs goede Star Wars films, maar je moet hem niet de middelste film geven in een toch al niet geslaagde vervolgtrilogie van een van de grootste filmsaga's ooit.
Ik denk dat ze Trevorrow gewoon aan boord hadden moeten houden. Johnson hadden ze van Episode 8 af moeten halen. Maar bovenal gewoon Abrams aan houden als producer bij alle 3 de films, zodat er nog een soort van eenduidigheid inzit.

NieuwsFilm

meest populair