Wat Colin Trevorrow met 'Star Wars: Episode IX' wilde

Wat Colin Trevorrow met 'Star Wars: Episode IX' wilde

Heel anders dan wat nu mogelijk is.

Let op: dit bericht bevat SPOILERS voor Star Wars: The Last Jedi

Voordat J.J. Abrams aan het roer van Star Wars: Episode IX kwam te staan, was het aan Colin Trevorrow om de afsluitende film van de nieuwe trilogie te maken. Hij werd ontslagen, maar nu horen we via een anonieme Redditer waar Trevorrow voor gestreden zou hebben.

Helemaal zeker is het natuurlijk niet dat dit klopt, maar het zijn wel interessante verhalen. Volgens de poster zou Trevorrow ervoor gevochten hebben om Luke Skywalker (Mark Hamill) in leven te houden. Hij zou vooral willen kijken naar de relatie van Luke en Leia (Carrie Fisher) en die op een mooie en tragische manier bestudeerd willen hebben in zijn film. Trevorrow had ook gevraagd of Supreme Leader Snoke (Andy Serkis) in leven kon blijven. Hij had het achtergrondverhaal van de schurk willen bestuderen.

Beiden mochten niet zo zijn. Kathleen Kennedy en ook regisseur Rian Johnson van The Last Jedi stonden er namelijk op dat Luke dood zou gaan. Daarmee kwam het plan van Trevorrow, waarin Luke richting de zonsondergang loopt aan het einde van de trilogie, ook te vervallen. Natuurlijk is het maar een gerucht, maar wel een interessant verhaal.

Episode IX draait vanaf 19 december 2019 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair