Mark Hamill onthult originele einde 'Star Wars: Episode IX'

Mark Hamill onthult originele einde 'Star Wars: Episode IX'

Het einde dat George Lucas ooit bedacht had voor de reeks.

Lang geleden in een universum ver, ver verwijderd van de onze zou George Lucas zelf de nieuwe Star Wars-trilogie gemaakt hebben. Dat is nooit gebeurd en gaat ook niet meer gebeuren, sinds hij de hele boel verkocht aan Disney.

Maar de bedenker van het Star Wars-universum had daar wel ooit plannen, en Luke Skywalker zelf Mark Hamill heeft in een interview verteld wat George Lucas' oorspronkelijke idee was voor de volgend jaar komende Star Wars: Episode IX.

We hebben nog geen idee (gelukkig maar) hoe die film zal aflopen, maar dankzij Mark Hamill weten we nu wel wat Lucas voor ogen had: "Ik weet toevallig dat George Luke wilde laten sterven aan het einde van Episode 9, nadat hij Leia getraind had. Wat weer een andere verhaallijn is die niet is gebruikt.''

Volgens Hamill had Lucas geen heel gedetailleerd plan voor de derde trilogie, maar wel een globaal idee. Een aantal ideeën daarvan zijn wel teruggekomen in huidige trilogie, zoals dat Luke zich teruggetrokken heeft, dat een jonge discipel hem daar vindt en uiteindelijk getraind wordt door hem.

Hoewel het idee van Luke die Leia traint om van hem het stokje over te nemen heel interessant klinkt, had dat achteraf gezien met haar vroegtijdige dood veel problemen voor de reeks opgeleverd.



NieuwsFilm

meest populair