Algemeen

Mark Hamill onthult originele einde 'Star Wars: Episode IX'

Het einde dat George Lucas ooit bedacht had voor de reeks.

door Kaj van Zoelen om 10:01 in Algemeen
Lang geleden in een universum ver, ver verwijderd van de onze zou George Lucas zelf de nieuwe Star Wars-trilogie gemaakt hebben. Dat is nooit gebeurd en gaat ook niet meer gebeuren, sinds hij de hele boel verkocht aan Disney.

Maar de bedenker van het Star Wars-universum had daar wel ooit plannen, en Luke Skywalker zelf Mark Hamill heeft in een interview verteld wat George Lucas' oorspronkelijke idee was voor de volgend jaar komende Star Wars: Episode IX.

We hebben nog geen idee (gelukkig maar) hoe die film zal aflopen, maar dankzij Mark Hamill weten we nu wel wat Lucas voor ogen had: "Ik weet toevallig dat George Luke wilde laten sterven aan het einde van Episode 9, nadat hij Leia getraind had. Wat weer een andere verhaallijn is die niet is gebruikt.''

Volgens Hamill had Lucas geen heel gedetailleerd plan voor de derde trilogie, maar wel een globaal idee. Een aantal ideeën daarvan zijn wel teruggekomen in huidige trilogie, zoals dat Luke zich teruggetrokken heeft, dat een jonge discipel hem daar vindt en uiteindelijk getraind wordt door hem.

Hoewel het idee van Luke die Leia traint om van hem het stokje over te nemen heel interessant klinkt, had dat achteraf gezien met haar vroegtijdige dood veel problemen voor de reeks opgeleverd.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

het idee om Rey te trainen had veel beter uitgewerkt moeten worden.

Akke Moeka Hara

Avatar

Nu geen Star Wars TLJ “nieuws” en openbaringen meer ok?

ThreeEyesLion

Avatar

Alleen bleek Rey zonder enige training al de sterkste Jedi ooit te zijn. In de prequels werden de Jedi van jongs af aan getraind. Anakin als 10jarige werd zelfs te oud bevonden om getraind te worden. Toch worden in zowel de orginele triologie als de sequel triologie jongvolwassenen zonder moeite of goede traning de sterkste Jedi ooit. Hier klopt gewoon helemaal niks van.

Frietgezicht

Avatar

^ Op zich ligt het net als bij voetbal vooral aan talent maar telt training mee.
Een goede vriend van mij is een Jedi maar kwam er pas rond zijn 16e achter.

chefry1983

Avatar

Achja wat een leuk einde. Was misschien beter dan het huidige einde. Maar bij starwars is het tegenwoordig zo, zolang de koe nog melk geeft word deze gemolken

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Een goede vriend van mij is een Jedi maar kwam er pas rond zijn 16e achter."
Geen Han Solo?

'Cause I'm kind of like Han Solo always stroking my own wookie

GreenHornet

Avatar

hoe krachtig is Rey eigenlijk

jochemwijma

Avatar

@ThreeEyesLion Je hebt gelijk, al heb ik er wel een interessante theorie over gehoord:

In alle films is de Force even alom tegenwoordig, alleen maken er in de Prequels duizenden Jedi gebruik van en nog een handjevol Dark Side users. De Force is veel meer verspreid.

In de Originals en Sequels zou de Force zich dan meer geconcentreerd kunnen hebben op een Rey of een Luke.

Het is een vergezochte theorie, maar het zou kunnen verklaren waarom Rey en Luke zonder al te veel training zo sterk zijn.

NieuwsFilm

meest populair